Home Izdvojeno Uhićen Željko Žužić

Uhićen Željko Žužić

PODIJELITE

Vlasnik trgovačkog centra Solidum Željko Žužić uhićen je u ponedjeljak rano ujutro u svojoj kući u Velikoj Gorici. Sumnjiči ga se za zlouporabu položaja i ovlasti, odnosno porezno dugovanje od gotovo 380 milijuna kuna.

Tijekom ponedjeljka policija mu je pretraživala kuću u Velikoj Gorici i poslovne prostore Solidum, te trgovačko društvo Poljoprivedna stanica, piše večernji.hr koji neslužbeno doznaje kako se radi o kriminalističkom istraživanju koje traje već dulje vrijeme.

Očekuje se da bi tijekom sutrašnjeg dana Žužić mogao biti doveden pred tužitelja i pred suca istrage.

Željko Žužić (55) je poslovnu karijeru počeo kao vozač kamiona.Potom je počeo raditi u poljoprivredi i drvnoprerađivačkoj industriji. Jedan je od najvećih proizvođača parketa u Hrvatskoj. Spominje ga se kao osobu koja je bila među izdašnijim financijerima kampanja bivšeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića.

Njegov sin je imao 19 prekršajnih prijava zbog prometnih prekršaja prije nego što je 2007. vozeći prebrzo i u alkoholiziranom stanju prouzročio prometnu nesreću u kojoj je poginula 19-godišnja Ružica Pavić.

Sam je skupio 60 prekršajnih prijava zbog prometnih prekršaja. Policija ga je novčano kažnjavala zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, oduzimala mu vozačku. Većina prijava protiv njega otišla je u zastaru.