Home Izdvojeno Osnovan Fotoklub Velika Gorica

Osnovan Fotoklub Velika Gorica

PODIJELITE

Sve više građana međusobno se druži putem internetskih društvenih mreža. Razmjenjuju znanja, otkrivaju što upravo rade i dijele fotografije. Početkom prosinca osnovan je Fotoklub Velika Gorica. Cilj njihovih članova je čim više družiti se neposredno – i naravno, što više zajednički fotografirati. Ako volite fotografiju, učlanite se u Fotoklub. Izgubiti ne možete ništa jer članarina je besplatna.

FOTOGRAFIRANJE U 4 UJUTRO

Najbolje fotografije predsjednika Fotokluba Velika Gorica Josipa Škofa, nastaju u ranu zoru. Supruga ga nevoljko pušta u tri ujutro na njegovu najdražu aktivnost, ali za svaku fotografiju on se želi dobro pripremiti.

Josip_Skof01–  Kad je nešto u najekstremnijim uvjetima, poput velike magle ili snijega, nerijetko moja supruga ne odobrava takve moje izlaske u 3 ili 4 ujutro, međutim, poslije kad vidi te radove poput ostalih ljudi, pita se je li to naša Velika Gorica? Je, to je naša Velika Gorica. Te kapelice, crkve, parkovi izgledaju bajkovito  –  priča nam Škof.

Bajkovito su izgledale i fotografije uoči Božića kada je iščekivao i rođenje vlastita djeteta.

–  U toj porođajnoj noći dok je moja supruga bila u trudničkim mukama, jednostavno to nisam mogao mirno podnositi. Uzeo sam svoj fotoaparat i krenuo na brda u Vukomeričke gorice i tražio svjetlost koja će simbolizirati rođenje mog djeteta. Na kraju sam i našao što sam tražio. Nastala je do sada meni najdraža fotografija  –  otkriva predsjednik Fotokluba.

U nedavno osnovanom Fotoklubu Velika Gorica, uz Josipa Škofa, Tomislava Mašeru i Iskru Kosor  –  Dugalić je i fotograf Ljubo Poljak, inače tajnik Fotokluba.

Ljubo-Poljak–  Stara izreka kaže svijet je zanimljiv onoliko koliko mi volimo istraživati. Fotografija je ljubav i entuzijazam koji vas često ponese. Ja sam prije 4 do 5 godina krenuo kao početnik, ali sam učio od profesionalaca i najboljih hrvatskih fotografa  –  ističe Poljak.

BEZ TALENTA NIŠTA

Najvažnija je ljubav prema fotografiji i zabilježiti ključni trenutak. To možete učiniti i s najjeftinijim fotoaparatom, iako mnogi zaljubljenici u fotografiju često ulažu u kupnju nove opreme za koju nerijetko daju i svu svoju ušteđevinu. Ali ako nemate „oko“ neće vam pomoći niti najskuplja oprema.

–  Fotooprema je jako skupa i nema kraja jer uvijek postoji nešto bolje kao i u svemu. Oprema je bitna, ali važan je i onaj tko je iza objektiva jer badava su i najskuplja stakla, najbolji filteri i fleševi ako nemate oko i volju koja će vas natjerati da se iz kreveta ustanete u određeno vrijeme, uzalud vam sve to  –  kaže Josip Škof.

HD-fotoklubVG

BESPLATNA ČLANARINA

Pozivaju sve Goričanke i Goričane koji vole fotografiju da postanu članovi Fotokluba Velika Gorica jer sa svima će rado podijeliti svoje iskustvo i fotografsko umijeće, a članarinu baš nikome neće naplatiti. Trebate se samo javiti na e-mail: josip.skof@gmail.com.

–  Imamo prirodu, kulturne znamenitosti i sve. Samo to trebamo predstaviti drugim ljudima i ovo je sada prilika. Pozivamo sve građane neka se učlane u naš klub, članarina je besplatna. Ja sam svakodnevno u kontaktu sa svojim prijateljem i učiteljem Josipom Kevrićem – Joke, koji me uči svemu. I tu nesebičnost koju je on dijelio sa mnom, mi u Fotoklubu sada želimo podijeliti sa ostalim članovima  –  pojašnjava Škof.

Među brojnim motivima turopoljskog kraja, Škof izdvaja hrastove čardake, Stari grad Lukavec, Muzej Turopolja, Zračnu luku, Željeznički kolodvor te rijeku Odru. Imamo prekrasnu turopoljsku baštinu koju bismo trebali čuvati i njegovati, a mi to želimo činiti putem fotografija, kažu članovi novoosnovanog Fotokluba Velika Gorica.

Pogledjte neke od radova prvih članova fotokluba 🙂

[print_gllr id=5413]