Home Izdvojeno Održan Dan otvorenih vrata DVD-a Turopolje uz goste, aktivnosti i održavanje tradicije

Održan Dan otvorenih vrata DVD-a Turopolje uz goste, aktivnosti i održavanje tradicije

Prekrasan dan s prekrasnim ljudima

PODIJELITE

Prekrasan dan s prekrasnim ljudima – Dan otvorenih vrata DVD-a Turopolje 2022 – tako ga opisuju članovi dobrovoljnog vatrogasnog društva koji su uživali u ovom danu sa svojim gostima. Dvije godine nakon stanke zbog korone napokon su nastavili tradiciju koju su započeli još 2014. godine.

Stigli su im prijatelji iz PGD Brezje, PGD Pekre iz Slovenije te DVD-a Novo Čiče. Tako je nastavljena i tradicija održavanja Međunarodne vježbe između slovenskih i hrvatskih vatrogasaca. “Iako se razlikuju u taktičnom nastupu, opremu i vozilima, četiri društva iz dvije države uspješno su izvela pokaznu vježbu kao da to rade oduvijek i još jednom dokazali da vatrogasci ne poznaju granice.”, objašnjava nam zapovjednik društva Patrik Čunčić. Inače, prva takva vježba na širem području održana je 2015. godine u Turopolju.

Posjetitelji su imali prilike vidjeti i vježbe djece od šest do 12 godina starosti, a koja će u subotu nastupiti na službenom gradskom natjecanju Vatrogasne zajednice Grada Velike Gorice. Sve generacije imale su prilike upoznati se s radom DVD-a Turopolje, a i sami probati vatrogasnu opremu. “Posebno su im bila zanimljiva nova vatrogasna vozila slovenskih vatrogasaca, pa su imali prilike i provoza ti se u pravom vatrogasnom kamionu. Kažu da im je to bio poseban doživljaj.”, dodaje Patrik Čunčić.

Vatrogasci DVD-a Novo Čiče izveli su prezentaciju s aparatima za gašenje početnih požara prahom. Djeca i odrasli naučili su postupke kod dojave požara vatrogascima na broj 193, ali su i sami probali gašenje aparatima.

Organizatori iznimno zahvaljuju gostima, ali i svojim članicama i članovima na još jednoj uspješno održanoj međunarodnoj pokaznoj vatrogasnoj vježbi.