Home Izdvojeno Evo kuda će putovati svih novih 16 linija velikogoričkoga javnog prijevoza

Evo kuda će putovati svih novih 16 linija velikogoričkoga javnog prijevoza

PODIJELITE
Izvor: Fakultet prometnih znanosti

Nije poznato kada će krenuti ni tko će voziti, ali znamo kuda će autobusi velikogoričkoga javnoga prijevoza prometovati. Javno savjetovanje za novoga gradskog prijevoznika je u tijeku, nakon čega će biti raspisan i natječaj. Iz “Studije javnog lokalnog linijskog prijevoza putnika Grada Velike Gorice”, koju je sastavio Fakultet prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, izvukli smo trase svih novih linija.

Linija 1: Kružna urbana linija

Kružna urbana linija spojit će Pleso i Kurilovec trasom Zagrebačka – Šetalište – Rakarska – Ilovnjak – Klarići – Breščenskoga – Pleška – HBZ – Kolodvorska – željeznički kolodvor – Jelačićeva – Jape – terminal. S autobusnog terminala kretat će 12 puta dnevno radnim danom.

Linija 2: Velika Gorica – Željeznički kolodvor

Linija prema željezničkom s autobusnog kolodvora krenut će 22 puta dnevno. Do željezničkog kolodvora vozit će trasom Zagrebačka – Posavskoga – Kolareva – Kačića Miošića – Kolodovorska, a vraćat će se preko Vukomeričke.

Linija 3: Željeznički kolodvor – Meridian 16

Povezuje kolodvor i poslovnu zonu Maridian 16 preko Jelačićeve, Josipovićeve i Jape. Bit će označena nova dva autobusna stajališta. Ova linija prometovat će samo u jutarnjim i popodnevnim satima.

Linija 4: Velika Gorica – Velika Buna

Četvrta ruta povezuje Veliku Goricu s Velikom Bunom preko Ključić Brda, odnosno Male Bune i Podvornice. Do Velike Bune putovat će preko Ključić Brda i Podvornice, a vraćat će se preko željezničkog kolodvora. Ova linija polazit će 16 puta dnevno.

Linija 5: Velika Gorica – Kozjača

Peta linija povezivat će Veliku Goricu s Kozjačom preko Šiljakovine. Kao i sve linije za Vrhovje, vraćat će se prema centru preko željezničkog kolodvora. Ova linija prometovat će radnim danom 11 puta dnevno.

Linija 6: Velika Gorica – Mraclin

Linija broj šest kreće preko Zagrebačke i Kolareve preko nadvožnjaka autoceste A11 do skretanja za Okuje i Mraclin. U Veliku Goricu vraćat će se prolazeći kroz Vukovinu. Planira se 12 polazaka dnevno.

Linija 7: Velika Gorica – Turopolje

Sedma linija povezuje centar Velike Gorice s mjestom Turopolje. Njezin završni terminal nalazit će se pored željezničke pruge Zagreb – Sisak. Prometovat će klasičnom trasom Terminal – Vukovina – Podotočje – Kuče – Rakitovec – Turopolje. Iz Velike Gorice polazit će 17 puta dnevno.

Linija 8: Velika Gorica – Lukavec

Linija kroz Donje Turopolje prolazit će kroz Gradiće i Donju Lomnicu devet puta dnevno. Nedjeljom će povezivati centar Gorice s Petrovinom.

Linija 9: Velika Gorica – Lazina – RIbnica

Linija 9 do podne kreće iz Gorice i na Sisačkoj skreće za Čiče i Jagodno nakon čega ide do Donje Lazine i Lazine Čičke. U Veliku Goricu vraća se preko Novog Čiča.

Iza podne prometovat će od Donje Lazine do Ribnice, a potom će se preko Jagodnoga i Novoga Čiča vraćati do polaznog terminala. Ova linija kružit će 11 puta dnevno.

Linija 10: Velika Gorica – Čička Poljana

Linija 10 do Poljane Čičke s DC31 preko Novog Čiča, Jagodnog i Ribnice stiže preko dviju županijskih cesta, a povratna ruta je identična. Linija će s autobusnog kolodvora polaziti skoro svakih sat vremena.

Linija 11: Velika Gorica – Ogulinec

Autobusna linija iz Velike Gorice do Ogulinca stiže preko Vukovine prolazeći kroz centar Buševca. Polazit će 14 puta dnevno.

Linija 12: Velika Gorica – Cerovski Vrh

Trasa linije 12 spaja centar Gorice s Vrhovjem preko Donjeg Turopolja. Do Cerovskog Vrha i mjesta Gudci prolazit će preko nadvožnjaka kod Velike Mlake, Lomnice i Lukavca. Do 12 sati ruta će joj biti VG – Gudci – Cerovski Vrh, a nakon podneva Cerovski Vrh – Gudci – Velika Gorica. Polazit će osam puta dnevno.

Linija 13: Velika Gorica – Velika Mlaka – Mičevec

Kreće od centra Velike Gorice, prolazi kroz Veliku Mlaku i završava u Mičevcu. Kretat će otprilike svakih sat vremena, a bit će postavljeno novih pet autobusnih stanica.

Linija 14: Velika Gorica – Sasi

Linija broj 14 prometovat će trasom Terminal – Rakarje – Kobilić – Bapče – Črnkovec – Ščitarjevo – Sasi i natrag. Polazit će s autobusnog kolodvora 12 puta dnevno.

Linija 15: Velika Gorica – Strmec Bukevski

Linija prema Strmcu polazit će osam puta dnevno, a prolazit će rutom Terminal – Rakarje – Kobilić – Črnkovec – Lekneno – Strmec Bukevski.

Linija 16: Velika Gorica – ZTC

Prometovat će izravno od kolodvora do ZTC-a dva puta dnevno. Ujutro u 7:20 i popodne u 15:15.