Home Koronavirus Odgođena sva nogometna, odbojkaška i košarkaška natjecanja

Odgođena sva nogometna, odbojkaška i košarkaška natjecanja

PODIJELITE

S obzirom na trenutnu epidemiju u Hrvatskoj i svijetu zbog koronavirusa okupljanja, skupovi i sportska natjecanja odgođena su do daljnjeg. Preporuke stožera za civilnu zaštitu su da se sva manja i veća okupljanja odgode, a to uključuje i sportska događanja.

Tako je Hrvatski nogometni savez dobio odluku da se prekidaju sva nogometna natjecanja do 31. ožujka. “…Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza i nadležna tijela donijeli su odluku o prekidu svih nogometnih natjecanja u Hrvatskoj – muških, ženskih, malonogometnih, svih liga HNS-a, međužupanijskih i županijskih liga, Hrvatskog kupa, odnosno svih utakmica mladeži, seniora i veterana.”, najavili su.

Sličnu odluku donio je i Upravni odbor Hrvatskog košarkaškog saveza. Oni su odgodili sva košarkaška natjecanja do 1. travnja. Bez obzira na to, navode da se prema uputama Središnjeg državnog ureda za šport, treninzi se, gdje je moguće, mogu nastaviti uz preporuku pridržavanja svih higijenskih i sigurnosnih uputa Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu.

Sva odbojkaška natjecanja, svih dobnih kategorija odgođena su do 1. travnja.

Osim navedenih, iste mjere su prihvatili Hrvatski olimpijski odbor, Hrvatski paraolimpijski odbor, Hrvatski sportski savez gluhih, Hrvatski školski sportski savez, Hrvatski akademski sportski savez. Među njima su i predstavnici pet najvećih nacionalnih sportskih saveza loptačkih sportova.