Home Izdvojeno OD IZVORA DO MORA Čiče ponovo u akciji!

OD IZVORA DO MORA Čiče ponovo u akciji!

PODIJELITE

Čiče neumorno nastavlja s akcijom „Od izvora do mora“ kojom svake godine čist svoje mjesto, jezera i okoliš od smeća. Dovoljno je reći kako su za akciju već dobili nekoliko priznanja i nagrada, a svake se godine uključuje još više mještana, volontera, udruga i pojedinaca. Iako se čisti redovito, novog smeća uvijek ima; od sitne ili krupnije plastike, glomaznog otpada, stakla ili papira, posebno se čiste i jezera, okoliš oko glavne prometnice i društvenog doma u Čiču.

„Želimo naučiti i ove mlade zašto je važno čuvati okoliš i kako su ove aktivnosti najbolji mogući odgovor onima koji smeće bacaju i time opterećuju našu planetu. Jedna je planeta Zemlja, nemamo druge, moramo je čuvati“, poručio je gradonačelnik Krešimir Ačkar koji je s KUD-om Čiče, DVD-om, udrugom žena, ŠRU Odrom i brojnim volonterima zasukao rukave.

Uz snage na kopnu, na Čiče su stigle i one „u vodi“. Naime, ravnateljstvo Civilne zaštite, državna intervencijska postrojba Civilne zaštite Zagreba ovdje je organizirala osposobljavanje ronioca za spašavanje i radove na vodi. Edukaciji su prisustvovala 22 polaznika.

 

U fotogaleriji pogledajte što se sve čistilo:

Foto: Renato Glogovčan