Home Izdvojeno Objavljen javni poziv: Ministarstvo financira najamninu za stradale u potresu

Objavljen javni poziv: Ministarstvo financira najamninu za stradale u potresu

Rak za podnošenje zahtjeva je do 30. rujna

PODIJELITE

Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine objavilo je Javni poziv za financiranje najamnine za stambeno zbrinjavanje osoba čije su nekretnine stradale u potresu na području Zagrebačke županije.

Na poziv se mogu prijaviti vlasnici obiteljskih kuća, stanova i zaštićeni najmoprimci, te srodnici tih osoba u prvoj liniji koji su na dane potresa stanovali i imali prijavljeno prebivalište ili boravište u kući ii zgradi koja je označena kao N1 ili N2 (neuporabljivo) te zbog toga nisu podobne za stanovanje. Ovo se odnosi na potrese koji su se dogodili 22. ožujka te 28. ili 29. prosinca.

Mjera stambenog zbrinjavanja odnosi se na građane koji nemaju na raspolaganju drugi useljivi stambeni prostor u radijusu 20 kilometara od stradale nekretnine.

Najamnina za zamjenski stan financirat će se isključivo temeljem sklopljenih ugovora o najmu koji su prijavljeni Ministarstvu financija odnosno Poreznoj upravi.

Zahtjevi za odobravanje financiranja najamnine podnose se na propisanim obrascima zajedno sa pripadajućom dokumentacijom, neposredno ili putem pošte na adresu Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, Ulica Republike Austrije 20, 10 000 Zagreb. Rok za podnošenje zahtjeva je 30. rujna 2021. godine.