Home Izdvojeno Nova policijska akcija: alkotestirat će se svi zaustavljeni vozači

Nova policijska akcija: alkotestirat će se svi zaustavljeni vozači

Akcije se provode u svrhu povećanja razine sigurnosti u prometu i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja.

PODIJELITE
Foto: Kronike Velike Gorice/Ilustracija

Na području Policijske uprave zagrebačke tijekom ovog vikenda od 24. do 27. studenog od 22 do 6 sati provest će se akcije “Alkohol i droge” i “Brzina”. Akcije se provode u svrhu povećanja razine sigurnosti u prometu i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja, prvenstveno prekoračenje dopuštene brzine vožnje, vožnje pod utjecajem alkohola i/ili droga i drugo.

– Pojačano će se postupati u nadzoru prometa te će se alkotestirati svi zaustavljeni vozači. Sankcionirat će se prekršaji nepropisnog kretanja kolnikom, nepoštivanja prednosti prolaska, nepropisnog pretjecanja, prekršaja vozača prema pješacima, nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima, nepropisne uporabe mobitela u vožnji i drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća – poručuju iz PUZ-a.

Tijekom preostalog vremena trajanja akcije policijski službenici će kroz redovnu službu pojačano nadzirati i sankcionirati prekršaje vožnje pod utjecajem alkohola i droga te prekoračenja brzine.