Home Izdvojeno Nina Vuković dvostruka prvakinja Hrvatske!

Nina Vuković dvostruka prvakinja Hrvatske!

Članovi Maraton kluba Velika Gorica imali su vrlo aktivan sportski vikend

PODIJELITE

Ovog vikenda je bilo vrlo aktivno za članove Maraton kluba Velika Gorica. Sudjelovali su na četiri natjecanja – u Čakovcu je održano pojedinačno Prvenstvo Hrvatske za juniore/ke u organizaciji Atletskog kluba „Međimurje” Čakovec, Risnjak trail, 3. kolo Hrvatske triatlon lige te 36. izdanje Plitvice maratona.

Boje Atletske škole Maraton kluba Velika Gorica na pojedinačnom Prvenstvu Hrvatske za juniore/ke branile su juniorke: Nina Vuković na 400 m i 800 m, Anja Petračić na 3000 m sa zaprekama, Lucija Sever na 800 m te junior Martin Marčec na 5000 m. Prvi dan natjecanja donosi zlato Nini Vuković u disciplini 400 m s vremenom 56,01 sekunde, i na taj način postaje juniorska prvakinja Hrvatske, a iza sebe ostavlja 20 preko natjecateljica. Anja Petračić trčala je trku 3000 m sa zaprekama i u ciljnu crtu prelazi kao sedmoplasirana natjecateljica ove zahtjevne discipline s vremenom 14:25,88 minute.

Drugog dana Prvenstva Hrvatske na tartan stazu prvo su istrčale Nina Vuković i Lucija Sever u disciplini 800 m za juniorke, koje su bile raspoređene u dvije jakosne skupine s ukupno 19 natjecateljica. “Na ovoj dionici Nina je apsolutno kontrolirala trku od starta do ulaska u cilja s vremenom 2:11,84 minute, i odnosi titulu najbolje Hrvatske juniorske osamsto-metrašice. Na istoj trci Lucija Sever zauzima 16. mjesto s rezultatom 2:37,52 minute. Nakon cura u trci na 5000 m nastupio je naš junior Martin Marčec te zauzima 6. mjesto s vremenom 17:56.18.”, navode iz Maraton kluba.

Na Risnjak trailu nastupili su seniori Lana Pečnik i Martin Pečnik. Martin Pečnik je ostvario svoj cilj otrčati dugu stazu od 30 km ispod 4 sata (3:44:04), a Lana stazu od 17 km odradila za 2:33:23.

Danijel Trgovac je nastupio na još jednom izdanju Plitvice maratona, koji slovi kao jedan od najtežih maratona u Hrvatskoj. Distancu od 42,2 km sa skoro 650 metara ukupne visinske razlike završava za 3:47:03.

3. kolo Hrvatske triatlon lige održano je u Preluku pored Rijeke sa uzorkom u sprint triatlonu, u organizaciji Triatlon kluba Matulji. Nastupao je Bruno Škrinjarić i zauzeo ukupno 8. mjesto kao i zlato i svojoj dobnoj kategoriji. “Plivanje je bilo dosta teško pošto je baš prije utrke vjetar malo ojačao što je stvorilo dosta valova, pa je povećana frekvencija zaveslaja svakako došla do izražaja. Kod bajka, sve standardno – vožnja u grupi, većinom naprijed, i dostizanje ovih bržih plivača, a na ruku je svakako išla brdovita staza. Konačno, s trčanjem sam super zadovoljan pošto sam imao prvo vrijeme trčanja”, prenosi svoje doživljaje. Za Brunu slijedi mali odmor od triatlona s par trail utrka i nešto kraćih trkačkih cestovnih utrka.

Ukupni rezultati Prvenstva Hrvatske za juniore/ke su dostupni ovdje, rezultati Risnjak traila su dostupni ovdje, rezultati 3. kola Hrvatske triatlon lige dostupni su ovdje, rezultati Plitvice maratona dostupni su ovdje, a velika fotogalerija će uskoro biti dostupna na Facebook stranicama.