Home Izdvojeno Na Veleučilištu ostalo 227 slobodnih mjesta, doznajte i za koje studije

Na Veleučilištu ostalo 227 slobodnih mjesta, doznajte i za koje studije

PODIJELITE

Državnom maturom i razredbenim postupkom do sada je na velikogoričkom veleučilištu upisano oko 330 budućih studenata. Zanimljivo je da za svim studijima vlada podjednaki interes. Studij očne optike bilježi najviše stranih studenata koji dolaze najvećim dijelom iz Slovenije.

Za jesenski razredbeni postupak ima mjesta na svim studijskim programima, kada se očekuje dolazak budućih studenata koji su završili strukovna zanimanja. Veleučilište na jesen očekuje pojačane upise na specijalističkim diplomskim stručnim studijama.

– Zanimanje za studije na Veleučilištu Velika Gorica i ove je godine bilo zadovoljavajuće. Imamo jedinstvene obrazovne  programe koji se ne mogu pronaći na drugim visokim učilištima u Hrvatskoj, ali niti u ovom dijelu Europe – ističu iz te obrazovne institucije.

Osim preddiplomskog studija očne optike, studiji upravljanja u kriznim uvjetima i održavanja zrakoplova te specijalistički diplomski stručni studiji kriznog menadžmenta također privlače sve veći broj studenata iz inozemstva. Samo u prošloj akademskoj godini na njima je studiralo 40-ak stranih studenata, i to iz Bosne i Hercegovine, Makedonije, Kraljevine Švedske, Rumunjske, dok je najveći broj slovenskih studenata.

U rujanskom upisnom ciklusu ima slobodnih mjesta na redovitim i izvanrednim specijalističkim preddiplomskim stručnim studijima Informacijski sustavi, Krizni menadžment i Upravljanje logističkim sustavima i procesima.

 
Naziv stručnog studija Slobodna mjesta u rujanskom upisnom ciklusu
Redoviti Izvanredni
Očna optika 6 17
Upravljanje u kriznim uvjetima 42 41
Održavanje motornih vozila 15 14
Održavanje zrakoplova 18 18
Održavanje računalnih sustava 23 33
 Ukupno 104 123
227