Home Gospodarstvo Evo koji su gorički poduzetnici iskoristili županijski novac za početak poslovanja

Evo koji su gorički poduzetnici iskoristili županijski novac za početak poslovanja

PODIJELITE

NUTRI OIL d.o.o. i salon LILY jedina su dva velikogorička poslovna subjekta koja su uspijela dobiti subvencije Zagrebačke županije za početak poslovanja.

Salon Lily, u vlasništvu Laure Marušić, od županije je dobio 7.722,75 kuna za opremanje i marketing svog salona za uređivanje i njegu kučnih ljubimaca, dok je NUTRIN OIL d.o.o. za proširenje svojih proizvodnih kapaciteta dobio 15 tisuća kuna.

Za poticaje je Zagrebačka županija osigurala 300 tisuća kuna, a maksimalan dodijeljeni iznos po korisniku iznosio je 15 tisuća kuna. Natječaj je trajao od 1. travnja do 20. svibnja 2015. godine, a ukupno je zaprimljeno 48 zahtjeva, od kojih osam nisu udovoljavali uvjetima natječaja.

– Subvencije za početak poslovanja jedne su od četiri vrste potpora koje Zagrebačka županija dodjeljuje za razvoj poduzetništva na svom području. Osim subvencija za početak poslovanja, dodjeljuju se i subvencije za žene poduzetnice te kapitalne pomoći za povećanje konkurentnosti za proizvodne i za neproizvodne djelatnosti – kažu iz Zagrebačke županije.