Home Izdvojeno Mladi intelektualci briljirali na Srednjoškolskom kviz kupu Velike Gorice

Mladi intelektualci briljirali na Srednjoškolskom kviz kupu Velike Gorice

Natjecala se 21 ekipa, a voditelj je bio poznati lovac iz kviza Potjera i Superpotjera, Krešimir Sučević Međeral

PODIJELITE

U petak, 13. listopada, u sklopu Dječjeg tjedna, Hrvatski kviz savez je u suradnji sa srednjim školama iz Velike Gorice, a uz potporu Grada Velike Gorice, organizirao jedinstveno natjecanje – Srednjoškolski kviz kup Velike Gorice, a voditeljem događanja bio je nesumnjivo poznati lovac iz kviza Potjera i Superpotjera, Krešimir Sučević Međeral.

Na natjecanju se okupila 21 hrabra ekipa srednjoškolaca, svaka s pet članova, a napetost je rasla do samog kraja. Rješavalo se ukupno 30 pitanja podijeljenih u dva kruga, nakon čega su najboljih deset timova otišli u finalnu rundu gdje su se suočili s još 15 pitanja. U toj fazi natjecanja su se odmjerile snage, a na koncu smo dobili pobjednika prvog Srednjoškolskog kviz kupa Velike Gorice. Poredak prvih tri ekipe je sljedeći:

  1. Osovina – Gimnazija Velika Gorica, 4. razred
  2. Protjera – Gimnazija Velika Gorica, 3. razred
  3. Tabula rasa – Gimnazija Velika Gorica, 4. razred

Ekipa LandF, sastavljena od učenika drugog razreda Ekonomske škole Velika Gorica, zauzela je četvrto mjesto i bili su najmlađi tim u top 5. Imali su isti broj bodova kao i trećeplasirana Tabula rasa, no tada se primjenjuje pravilo o bodovima ostvarenim u finalu, što ih je stavilo na četvrto mjesto.

Ukupno je bilo moguće ostvariti 45 bodova, a Osovina iz Gimnazije Velika Gorica pobijedila je sa osvojenih 31 bod.

Ekipa Klokani iz Gimnazije Velika Gorica imala je najbolji rezultat u prvom krugu s ukupno 13 bodova.

Ekipa Osovina iz Gimnazije Velika Gorica također se istaknula s najboljim rezultatom u finalu, gdje su osvojili 8 bodova.

Pobjedničke ekipe su nagrađene medaljama Hrvatskog kviz saveza, kao i prigodnim nagradama od sponzora Keindl sport i Avanturopolje.