Home Izdvojeno MKVG ulazi u prvu ligu HUCIPT-a

MKVG ulazi u prvu ligu HUCIPT-a

PODIJELITE

Uspješno je završena sezona cestovnog i planinskog trčanja za članove Maraton Kluba Velika Gorica. MKVG je izborio prvo mjesto druge lige Hrvatske udruge za cestovno i planinsko trčanje (HUCIPT) te se time plasirao u prvu istoimenu ligu. Maratonci su uspješno odradili svih 12 utrka u ženskom, muškom te juniorskom sastavu.

-Berislav Devčić postao je seniorski viceprvak Hrvatske u atletskom hodanju na stazi na 10 000 metara i brončani na 20 000 metara u cestovnom hodanju. Junior Ivan Jakop pobjednik je u cestovnom i planinskom kupu te je nastupio za reprezentaciju u planinskom trčanju u Rumunjskoj. Marko Čaić zauzeo je treće mjesto u istoimenim kategorijama. – ponosni su u Maraton klubu.

Od članova koji su najviše istrčali maratona, polumaratona, državnih prvenstva te ostalih utrka i time donijeli najviše bodova klubu su u muškoj ekipi Goran Grgas, a u ženskoj Sanja Đapić Štriga.
U prijelaznom roku klubu se priključio Darko Radić iz AK Žumberka te nitko nije zatražio prelazak u drugi klub pa samim time se vodstvo kluba nada uspješnoj sezoni 2016. u prvoj ligi HUCIPTa.