Home Izdvojeno Centar za socijalnu skrb u Velikoj Gorici dopustio ocu da posjeti kćer...

Centar za socijalnu skrb u Velikoj Gorici dopustio ocu da posjeti kćer koju je ostavio u parku

PODIJELITE

Centar za socijalnu skrb u Velikoj Gorici dopustio je 24-godišnjem R. B., koji tvrdi da je otac djevojčice pronađene početkom listopada u parku, da posjeti Dječji dom u zagrebačkoj Nazorovoj ulici u kojem se malena nalazi, piše vecernji.hr. No, četverogodišnjakinju, za koju kaže da se zove Mirjana Paris, nije mogao vidjeti jer još nije gotov nalaz DNK analize kojim bi se utvrdilo njegovo očinstvo.

R. B. je dobio dozvolu za posjet starijoj kćeri, koja je u domu smještena nakon što je policija u kući njegovih roditelja pronašla troje djece bez valjanih dokumenata, među njima i njegovu kćer. Majka i otac R.B. kažu da su sve to troje djece njihova unučad, no policija ih je bila privela, a sud poslao u pritvor, iz kojeg su u međuvremenu pušteni pa su u ponedjeljak i oni bili u posjetu domu.

I R. B. i njegovi roditelji kazneno su prijavljeni zbog povrede prava djeteta, za što je predviđena zatvorska kazna do tri godine. Sudski rasplet čekat će na slobodi.

Prije desetak dana djevojčici su u dječjoj bolnici uzeti uzorci za DNK analizu koji će se usporediti s onima R.B. Potvrde li se njegove tvrdnje da joj je otac, Centar za socijalnu skrb u Velikoj Gorici odlučit će o poduzimanju daljnjih koraka.