Home Izdvojeno Dan otvorenih vrata

Dan otvorenih vrata

PODIJELITE

Savjetovalište za djecu i mlade s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom ‘Velika Gorica’ u sklopu akcije Volim život – Dani osoba s invaliditetom otvorilo je svoja vrata građanima. Savjetovalište je otvoreno prije pet godina i slavi svoj mali jubilej.

IMG_5730

– Kroz naše savjetovalište u posljednjih pet godina prošlo je preko tisuću korisnika. Što je impozantna brojka. Nadam se da smo svojim stručnim radom pomogli i usmjerili roditelje prema rješavanju njihovih  problema – rekao je Zvonko Katalinić, ravnatelj Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica.

Kako bi  postigli što bolje rezultate oslanjaju se na roditelje svojih korisnika, koji su prepoznati kao partneri i bez čijeg doprinosa rezultata ne bi  bilo.

– Roditelji su aktivno uključeni u donošenje odluka i analize kroz zaštitne radionice u koje su uključeni i ostali članovi obitelji. Najbolji pokazatelj našeg rada je to što djeca u Centar dolaze sa zadovoljstvom, a zadovoljstvo djece i roditelja čini nas djelatnike sretnima – dodao je Katalinić.

IMG_5732

Savjetovalište ima i mobilni tim koji djeluje na terenu, odnosno u osnovnim  školama u Pokupskom, Kravarskom i Velikoj Mlaki. U njemu radi 11 edukatora-rehabilitatora koji su prošli dodatno usavršavanje koje im omogućuje  da rade u osnovnim školama, odnosno da stručno pomažu djeci, učiteljima i stručnom osoblju škola.

Katalinić je naglasio kako Centar ima odlične odnose s Gradom Velikom Goricom i to da je on do sada podržao svih pet projekata i programa koje su pokrenuli.

IMG_5727

Velika Gorica može biti primjer svima ostalima na ovom polju. Da je standard postavljen visoko, najbolje mogu posvjedočiti osobe s invaliditetom i djeca s poteškoćama u razvoju te njihovi roditelji svojim primjerima – istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić.

Gradonačelnik je najavio kako će nova zgrada Dječjeg vrtića ‘Žirek’ u Cvjetnom naselju imati tri grupe djece s poteškoćama u razvoju. One će biti smještene u prizemlju vrtića, a na raspolaganju će imati 700 četvornih metara moderno uređenog prostora prema svim pedagoškim i edukacijsko-rehabilitacijskim potrebama djece. Projekt je gotov i građevinska  dozvola ishođena te se radi na izvoru financiranja. Radovi bi trebali početi sljedeće godine i trebali bi biti gotovi u roku od dvije godine.