Home Sport Maraton u počast poginulim braniteljima

Maraton u počast poginulim braniteljima

PODIJELITE

U spomen na poginule branitelje Domovinskog rata, članovi velikogoričke HVIDRA-e trčali su svoj 2. maraton. Startali su u Pokupskom, na nekadašnjoj prvoj crti obrane Grada. U akciji je sudjelovalo 40 ljudi.

–  Krenuli smo s mosta na pokupskom ratištu gdje su poginuli naši prijatelji. Ja sam u to vrijeme bio zapovjednik Tigrova, imao sam jednog čovjeka kojeg sam izgubio, desetak ranjenih, dok je kasnije na Kupi dosta ljudi poginulo tako da u spomen svim suborcima odžavamo ovu trku  –  kaže predsjednik HVIDRA-e Velike Gorice, Slavko Rukavina.

IMG_7910.jpg

Jedna grupa maratonaca trčala je od pokupskog mosta, dok je druga ekipa startala u Kravarskom, na pola puta do Velike Gorice. A u Gorici su ih dočekali mladi iz Centra za obrazovanje i odgoj djece sa poteškoćama u razvoju, te članovi Sportskog saveza osoba s invaliditetom. Maraton su zatim nastavili svi zajedno.

–  Željeli smo dati naš doprinos ovoj hvalevrijednoj akciji u znak pijeteta svima onima koji su pali za obranu naše Domovine i za našu slobodu da mi danas kao osobe s invaliditetom možemo uživati u slobodi i da se možemo aktivno baviti sportom  –  naglasio je Darko Matić, predsjednik sportskog Saveza osoba s invaliditetom grada Velike Gorice.

Na kraju su stigli kod spomenika poginulim braniteljima ispred gradskog groblja, gdje su zapalili svijeće i položili vijence.

[print_gllr id=3173]