Home Izdvojeno Maraton klub spašen od likvidacije, Grad je uplatio 20 tisuća kuna

Maraton klub spašen od likvidacije, Grad je uplatio 20 tisuća kuna

PODIJELITE

Nakon što su iz Maraton kluba Velika Gorica krajem prošlog mjeseca upozorili da broje zadnje dane svoga postojanja jer im slijedi blokada i likvidacija zbog nepodmirenog duga, taj se scenarij na sreću nije dogodio. Iz Grada stiže vijest kako su osigurali sredstva koja će Maraton klubu omogućiti nastavak rada.

Zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec za Kronike VG je potvrdio kako će Grad Klubu uplatiti 20 tisuća kuna, namijenjenih za podmirenje troškova 23. Turopoljske trke.

– Riječ je o jednoj o najznačajnijih sportskih manifestacija u gradu, koja se održava 23 godine za redom. Ove je godine Maraton klub ostao uskraćen za određena sredstva, a na koja su planirali pa smo im odlučili izaći u susret s donacijom od 20 tisuća kuna. Time bi podmirili i veći dio troškova – ističe Kolarec.

Iz Maraton kluba kažu kako im je gradonačelnik Dražen Barišić osobno uručio odluku o donaciji.

– Gradonačelnik je ispunio svoje obećanje i pomogao nam u rješavanju duga. Zahvalni smo mu na tome, stvarno bi nam bio žao da Klub nakon petnaest godina rada mora zatvoriti svoja vrata, a mnogi od nas u Klubu su od samog osnutka 2001. godine i od tada se redovito svaki utorak održava velikogorička kros liga – kaže predsjednik kluba Darko Mišerić.

Tajnik Kluba Krunoslav Hrnjak dodaje da Grad donacijom podmiruje veći dio duga, a kako ostatak novca očekuju od Zajednice športskih udruga grada. Nadaju se da će im financijski pomoći i građani koji su to u mogućnosti.