Home Izdvojeno Maraton klub Velika Gorica: Čekamo blokadu i likvidaciju

Maraton klub Velika Gorica: Čekamo blokadu i likvidaciju

PODIJELITE

Iz Maraton kluba Velika Gorica upozoravaju da broje zadnje dane svoga postojanja. U priopćenju za javnost navode kako su im rokovi za plaćanje računa 23. Turopoljske trke odavno premašeni, a da je pitanje dana kada će im račun biti blokiran, a samim time i ugašen Klub.

Turopoljska-trka-start02

– Nažalost, samovoljom izvršnog odbora Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice trka je ostala bez 30 tisuća kuna sredstava. Zajednica raspolaže s preko 7.3 milijuna kuna, a za programe i aktivnosti Kluba izdvojeno je svega 15 tisuća kuna. Ne treba podsjećati da organiziramo Turopoljsku trku, Velikogoričku kros ligu, Dječji kros, provodimo treninge i sudjelujemo u natjecanjima HAS-a i HUCIPT-a – kaže tajnik i član izvršnog odbora Kluba Krunoslav Hrnjak, ističući kako su gradonačelniku Draženu Barišiću danas uputili molbu za pomoć u isplati troškova organizacije 23. Turopoljske trke.

Autolakirnica Brkić

– Klub ima nepodmirenih 36 tisuća kuna troškova nakon organizacije Trke. Ovih godina manje minuse nakon organizacije Turopoljske trke ili Dječjeg jesenskog krosa Klub je mogao pokriti iz redovnog poslovanja, prvenstveno treninga, ali s obzirom da nam je i za djelovanje Kluba ZŠUGVG smanjio sredstva za preko 60% na samo 15 tisuća kuna za cijelu godinu mi to više nismo u stanju – napominje predsjednik kluba Darko Mišerić.

– Upoznali smo s problemima i dožupana g. Vujevića koji nam je dao podršku, ali koji to vidi prvenstveno kao širi problem pomanjkanja odgovornosti u društvo, konkretno izvšnog odbora ZŠUGVG, a potom Grada Velike Gorice koji bi neprihvatiljvo ponašanje trebao sankcionirati – dodao je Hrnjak.

Dopredsjednik Kluba Ivan Barišić poručuje kako ne žele biti građani drugog reda i najavljuje sudsku tužbu.

Turopoljska_trka (6)

– Zabranjen nam je pristup atletskoj stazi, a nedavno su naše stvari ostale zaključane u svlačionici u prostorijama koje koristimo skoro pet godina bez ikakvog dopisa i objašnjenja. Članovi klubova koji imaju svoje predstavnike u izvršnom odboru ZŠUGVG uzimaju si za pravo oduzimati nam prostor u kojem radimo i blokirati nam pristup ionako skromnim neophodnim sportskim rekvizitima za provođenje treninga. Nije nam preostalo ništa drugo nego da pokrenemo sudsku tužbu po pitanju uzorpacije prostora i naših stvari – jada se Ivan Barišić.

Iz Maraton kluba, koji bi iduće godine trebao proslaviti jubilarnu 15. godišnjicu postojanja i djelovanja, jedini spas vide u hitnoj financijskoj pomoći Grada.

– Zajednica športskih udruga grada Velike Gorice i dalje ne pokazuje znakove razumijevanja, a niti ne odgovara na naša pitanja iz Otvorenog pisma. Nadamo se da će gradonačelnik imati sluha za nas – zaključio je član nadzornog odbora Kluba Esad Tašaković.