Home Sport Maraton klub: Juniorka Nina Vuković srebrna na seniorskom prvenstvu!

Maraton klub: Juniorka Nina Vuković srebrna na seniorskom prvenstvu!

Od ostalih utrka ovog vikenda članovi Maraton kluba Velika Gorica nastupili su na Medvednica trailu i Rabskom triatlonu

PODIJELITE
Foto izvor: Maraton klub Velika Gorica/web

U subotu i nedjelju (5. i 6. lipnja 2021) na potpuno obnovljenoj atletskoj standardnoj stazi u organizaciji Atletskog kluba Karlovac, održano je Prvenstvo Hrvatske za seniore/ke gdje je boje Kluba branila ponajbolja atletičarka, još uvijek juniorka, Nina Vuković. Od ostalih utrka ovog vikenda gorički maratonci nastupili i na Medvednica trailu i Rabskom triatlonu.

Na pojedinačnom Prvenstvu Hrvatske za seniore/ke koje je ovog vikenda (5. i 6. lipnja 2021) održano u Karlovcu na potpuno obnovljenoj atletskoj standardnoj stazi, u organizaciji Atletskog kluba Karlovac, vrlo uspješan nastup imala je predstavnica Atletske škole Maraton kluba Velika Gorica, moramo naglasiti još uvijek juniorka, Nina Vuković, koja se hrabro upustila u trku na 800 m s ponajboljim seniorskim predstavnicama ove discipline u Hrvatskoj.

U cilj Nina ulazi kao drugoplasirana u vremenu 2:11,46 min, iza višestruke prvakinje Hrvatske Maje Pačarić, koja je od Nine starija 11 godina. S druge strane, na ovoj trci Nini su u leđa gledale cure s respektabilnim  rezultatima ove discipline: Ivona Zemunik, Sara Vidaković, Tatjana Židov, Petra Grčević i druge. Naglasimo da je s ovim vremenom Nina po tko zna koji put popravila svoj osobni rekord, a Klubu donijela visokih 959 IAAF bodova.

Od ostalih utrka ovog vikenda, gorički maratonac Nedjeljko Babić je nastupio na Medvednica trailu, na utrci po stazi Goršćica s 14,7 km dužine i oko 800 metara ukupne visinske razlike. Utrku je uspješno savladao za 1:40:37.

Bruno Škrinjarić je pak nastupio na 2. kolu Hrvatske triatlon lige koje se održalo u sklopu 13. Rabskog triatlona u organizaciji Triatlon klub Rab. Utrka je opet bila sprint distance tj. 750 m plivanja, 20 km vožnje bicikla i 5 km trčanja. Bruno je utrku završio na 10. mjestu u ukupnom poretku te na 1. mjestu u svojoj dobnoj kategoriji.

Već ovoga petka seniore Maraton kluba Velika Gorica u sklopu Hrvatske atletske cestovne lige očekuje ekipni nastup na Karlovačkom ceneru, dok će mlađi članovi Atletske škole sljedećeg vikenda  nastupiti na Atletskom mitingu u organizaciji  HAAK Mladost – Zagreb.

Ukupni rezultati Prvenstva Hrvatske za seniore/ke su dostupni ovdje, rezultati Medvednica traila su dostupni ovdje, rezultati Rab triatlona su dostupni ovdje, a velika fotogalerija će uskoro biti dostupna na Facebook stranicama Maraton kluba Velika Gorica.