Home Izdvojeno Komarci će se zaprašivati na širem velikogoričkom području

Komarci će se zaprašivati na širem velikogoričkom području

PODIJELITE
Foto: Dario Drvodelić

Od ponedjeljka, 9. do četvrtka, 12. listopada organizirano je zaprašivanje komaraca na području svih naselja u sastavu Grada Velike Gorice, osim u naseljima Velika Gorica, Velika Mlaka i Gradići, na području I. i II. zone komunalnog doprinosa Grada Velike Gorice.

– Suzbijanje komaraca – krilatica planira se provesti hladnim ULV zamagljivanjem u ranim jutarnjim i predvečernjim satima insekticidima odobrenim od Svjetske zdravstvene organizacije i Ministarstva zdravlja RH za primjenu u naseljenim područjima. Suzbijanje krilatica – adulticidni tretman vršit ćemo u naseljenim područjima hladnim zamagljivanjem koristeći ULV strojeve (MOBILSTAR E). Nakon svake akcije suzbijanja krilatica vršit ćemo praćenje brojnosti krilatica kako bi se procijenila uspješnost provedenih adulticidnih akcija – poručuju iz ovlaštene tvrtke Eko-deratizacija.

Prostorni i vremenski raspored aktivnosti:

U ponedjeljak, 9. listopada od 16 i 30 do 18 i 30 sati komarci će se suzbijati na ovim područjima: Mičevec, Velika Kosnica, Petina, Mala Kosnica, Selnica Šćitarjevska, Črnkovec, Bapča, Šćitarjevo, Drenje Šćitarjevsko, Obrezina, Sasi, Novaki Šćitarjevski, Lekneno, Trnje, Strmec Bukevski, Zablatje Posavsko i Sop Bukevski.

U utorak, 10. listopada od 16 i 30 do 18 i 30 sati komarci će se suzbijati na ovim područjima: Kobilić, Lazina Čička, Ribnica, Novo Čiče, Poljana Čička, Jagodno, Gornje Podotočje, Donje Podotočje, Staro Čiče, Vukovina i Kuče.

U srijedu, 11. listopada od 16 i 30 do 18 i 30 sati komarci će se suzbijati na ovim područjima: Gornja Lomnica, Lukavec, Donja Lomnica, Petrovina Turopoljska, Šiljakovina, Gudci, Markuševec Turopoljski, Dubranec, Bukovčak, Vukomerić, Petravec i Prvonožina.

U četvrtak, 12. listopada od 16 i 30 do 18 i 30 sati komarci će se suzbijati na ovim područjima: Jerebić, Cerovski Vrh, Cvetković Brdo, Gustelnica, Kozjača, Ključić Brdo, Velika Buna, Mala Buna, Okuje, Mraclin, Lazi Turopoljski, Buševec, Ogulinec, Turopolje i Rakitovec.

U slučaju loših vremenskih prilika, akcije će se obustaviti. – Pozivaju se građani da bez potrebe ne izlaze na ulicu u vrijeme zamagljivanja, a naročito se to odnosi na osjetljivije osobe kod kojih bi preparati koji se koristi mogao izazvati iritaciju dišnih putova. Ako na obuhvaćenom području postoje pčelari drže košnice, molimo iste da pčelama onemoguće izlaz iz košnica na dan suzbijanja komaraca – naglasili su iz tvrtke Eko-deratizacija.