Home Izdvojeno Ivica Bačurin uvjeren u sutrašnju pobjedu nokautom

Ivica Bačurin uvjeren u sutrašnju pobjedu nokautom

PODIJELITE
Foto: Zlatko Srbelj

Kao što smo najavili, sutra se u Parku dr. Franje Tuđmana održava tradicionalna Noć borilačkih sportova. Lijepo vrijeme privući će veliki broj ljubitelja sporta koji će moći pogledati demonstracije boksa, juda, karatea i taekwondoa. No, vrhunac večeri bit će dva profesionalna boksačka meča. Ivan Njegač će se boriti protiv Mađara, dok će protivnik Ivice Bačurina biti Bosanac iz Zenice.

– Moj protivnik je dečko iz Zenice, iz Bosne koji se zapravo bavi kickboksom, a ne pravim boksom. Njegova karijera je u kickboksu, ali odigrao je i neke boksačke mečeve. Očekujem da će se muški postaviti u ringu i pružiti dobar otpor – ispričao nam je Ivica Bačurin, profesionalni boksač koji će sutra prezentirati što znači nokaut.

Ivica Bačurin već godinama nastupa na Noći borilačkih sportova te reda pobjede. Ništa manje ne očekuje ni od sutrašnjeg nastupa. – Uvijek je lijepo, dok je lijepo vrijeme, boksati na otvorenom jer je ugođaj dobar. Očekujem da će u subotu biti interesantna priredba, kao i svake godine. Mislim da će, pošto boksa i Ivan Njegač, cijela priredba dobiti na težini. Bit će dva zanimljiva meča i očekujem naše sigurne pobjede.

Foto: Zlatko Srbelj

Boksom se, uz oca boksača, počeo baviti jako rano. Trenirao je, kaže, praktički u dnevnom boravku, a već je s osam, devet godina imao svoj prvi javni meč, prvi sparing. Kao amater prvak je bio osam puta. U profesionalnom boksu je preko deset godina, a izdvojio je i nekoliko važnih pobjeda u svojoj karijeri. To su pobjeda protiv Mairisa Briedisa, trenutnog prvaka svijeta koji je prije mjesec dana pobijedio Marca Hucka te pobjeda protiv Belgijanca Geoffreya Batella koji će se sada boriti za naslov prvaka Europe. Njega je nokautirao u sedmoj rundi u meču koji je bio predviđen u osam.

– Kada bih krenuo od početka karijere to je bila pobjeda protiv trostrukog prvaka Njemačke Tina Grossa. On je bio interesantan Nijemac u mojoj kategoriji od 90 kilograma jer ima dva metra. Takvih boksača nema, ni Kličko nije toliko visok. On je dobro baratao s tom svojom visinom. Bio je prvak Njemačke četiri puta, amaterski. Njega sam u profesionalnom meču, kod njega doma, pobijedio u šest rundi na bodove i to me diglo.Na sreću, u karijeri nije imao težih ozljeda. Jedino je zbog prijeloma nosa, koji je napuknuo pet puta, morao ići na operaciju kako bi lakše disao.

Smatra da boks u Hrvatskoj ima budućnost te je izdvojio svoga kolegu Ivana Njegača te Hrvoja Sepa koji ima tempo za duge borbe u 12 rundi jer do izražaja dolazi u kasnijim rundama. No, po njegovom mišljenju najbolja nada je Filip Hrgović. – Trenutno je Filip Hrgović velika zvijer. Bog ga je nagradio s tom visinom, dužinom ruku, koordinacijom pokreta, čvrstoćom tijela, sa svime. Uza sve to je i veliki radnik – svaki dan trenira, marljiv je, manijak je za treningom. Danas ne pobjeđuje nužno talent nego onaj koji ima volju i želju.Ivica trenutno broji 26 pobjeda, 11 poraza i jedan neriješen meč, a njegovu borbu za 27. pobjedom u profesionalnoj karijeri pogledajte već sutra iza 21 sat.