Home Gospodarstvo GSG smanjuje kamatnu stopu za kredite energetske obnove

GSG smanjuje kamatnu stopu za kredite energetske obnove

Uručili su zahtjev za smanjenje kamatne stope za čak 16 zgrada

PODIJELITE

Gradsko stambeno gospodarstvo Velika Gorica potpisao je ugovore za smanjenje kamatne stope za ugovore energetske obnove.

GSG je za ugovore potpisane 2016. i 2018. godine ugovorenim bankama uručio zahtjev za smanjenje kamatne stope za čak 16 zgrada. Traženo smanjenje iznosi jedan postotni poen. Kamatna stopa smanjenja je s 4,50% na 3,50% dok je za jednu zgradu kamatna stopa smanjena s 5,25% na 3,50%, točnije za 1,75 postotnih poena.

“Gradsko stambeno gospodarstvo Velika Gorica nastavit će biti partner vlasnicima višestambenih projekata, pratit ćemo i dalje zahtjeve i potrebe stanara, te poduzimati ovakve akcije, kako bi unaprijedili kulturu stanovanja svih naših korisnika.”, izjavio je direktor GSG-a Tomislav Landeka.

Projektima energetske obnove osim što se pospješuje očuvanje okoliša, donose se i velike uštede. Rezultati energetske obnove zgrade su smanjenje temperaturnih oscilacija u zgradi, efikasnije održavanje temperature u prostoru, sporiji prolazak topline kroz zidove tijekom ljeta i zadržavanje svježine te sprječavanje naglog hlađenja i stvaranje kondenzata. Objedinjeno, energetska obnova korak je prema ugodnijem životnom prostoru, smanjenju troškova te povećanju vrijednosti nekretnine.

Podsjećamo, financijska sredstva koja su do kraja godine bila namijenjena energetskoj obnovi višestambenih zgrada, zbog epidemije koronavirusa bit će preusmjerena.