Home Izdvojeno COVID zaustavio energetsku obnovu, GSG: Nastavljamo iduće godine

COVID zaustavio energetsku obnovu, GSG: Nastavljamo iduće godine

PODIJELITE

Financijska sredstva koja su do kraja godine bila namijenjena energetskoj obnovi višestambenih zgrada, zbog epidemije koronavirusa bit će preusmjerena. “Predviđena sredstva preusmjerena su na financiranje aktivnosti u sektoru zdravstva i poduzetništva. U skladu s novonastalim okolnostima bit će objavljen i ažurirani Indikativni godišnji plan Poziva na dostavu projektnih prijedloga sufinanciranih iz OPKK”, stoji, među ostalim na stranicama Ministarstva prostornog uređenja i graditeljstva, a kompletnu objavu i objašnjenje možete pronaći OVDJE.

Oglasili su se i iz Gradskog stambenog gospodarstva Velika Goirca koja je zadužena za projekt energetske obnove u našem gradu.

U GSG-u ističu kako ova odluka ne znači obustavu projekta, već prilagodbu novonastaim okolnostima.

Izjavu direktora GSG-a, Tomislava Landeke prenosimo u cjelosti:

“Energetska obnova od iznimne je važnosti za sve građane i cijelu Hrvatsku. Nadalje, ovaj projekt osim što pospješuje brigu za okoliš, donosi i mnoge uštede te će modernizirati cijelu Hrvatsku i pospješiti kvalitetu života svih građana, što je prioritet.Energetska obnova višestambenih zgrada trebala se provesti ove godine, ali sukladno novonastalim okolnostima ovaj je projekt odgođen i preusmjeren na iduću godinu.

Europska unijaomogućila je svim zemljama članicama korištenje sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova za financiranje mjera pomoći u novonastalim gospodarskim, ekonomskim i zdravstvenimokolnostima. Osigurana sredstva tako će se preusmjeriti za svladavanje posljedica pandemijeCOVID-19, odnosno za financiranje aktivnosti u sektoru zdravstva i poduzetništva. Moram naglasiti, da ova Odluka ne znači obustavu projekta Energetske obnove već je riječ o prilagodbi novonastalim okolnostima, rješavanju prioriteta, a s Energetskom obnovom nastavljamo iduće godine”