Home Izdvojeno UČENICI I STUDENTI Prijavite se za stipendije Zagrebačke županije

UČENICI I STUDENTI Prijavite se za stipendije Zagrebačke županije

Dodjeljuje se 75 stipendija koje mjesečno iznose 600 kuna za učenike i 1200 kuna za studente

PODIJELITE

Kao i Grad Velika Gorica i Zagrebačka županija je raspisala natječaj za dodjelu stipendija za školsku/akademsku godinu 2020./2021. za učenike i studente s prebivalištem na području Zagrebačke županije.

Ovaj natječaj Natječaj je otvoren do 3. studenog ove godine, a županija će dodijeliti ukupno 75 novih stipendija. Među njima namijenjeno je 45 stipendija za učenike te 30 za studente.  Zagrebačka županija je za nove i stare stipendiste osigurala 2.050.000 kuna.

“Stipendije za učenike i studente koji moraju imati prebivalište na području Zagrebačke županije dodjeljuju se za svih 12 mjeseci, a mjesečno iznose 600 kuna za učenike i 1200 kuna za studente.”, navode iz županije.

Od 45 stipendija za učenike dodijelit će se 20 stipendija prema kriteriju izvrsnosti, od toga 3 za zanimanja glazbenog smjera. Prema socijalnom kriteriju dodijelit će se 25 stipendija za učenike, od čega 10 za deficitarna zanimanja kao što su pediker, kuhar, slastičar, elektroinstalater, elektromehaničar, strojobravar, bravar, limar, alatničar, tokar, tapetar, stolar, instalater grijanja i klimatizacije, vodoinstalater, plinoinstalater, mesar, kemijski čistač, fasader, staklar, krojač, vozač itd.

Od 30 stipendija za studente, prema kriteriju izvrsnosti dodijelit će se do 15 stipendija, od toga najviše 3 stipendije za zanimanja glazbenog smjera. Prema socijalnom kriteriju dodijelit će se do 15 stipendija.

Prijavni obrazac, kao i više informacija možete pronaći na službenim stranicama Zagrebačke županije.

Podsjećamo, Grad Velika Gorica dodijelit će 25 stipendija za učenike, 25 za studente i to prema izvrsnosti i socijalnom statusu, a pravo prijave imaju učenici 3. i 4. razreda srednjih škola te studenti od druge godine preddiplomskog studija.