Home Izdvojeno Gradonačelnik primio mlade oskarovce znanja i najbolje goričke učiteljice

Gradonačelnik primio mlade oskarovce znanja i najbolje goričke učiteljice

PODIJELITE

Nije mala stvar primiti prestižni Oskar znanja, kaže gradonačelnik Krešimir Ačkar. Radost je tim veća što je od 400 ukupno nagrađenih, čak 20-tak iz Velike Gorice. „Zbog vas smo ponosni jer znamo da je ovo produkt vašeg zajedničkog rada, napora, odricanja. To je vaše veliko postignuće“, istaknuo je gradonačelnik Ačkar koji je oskarovce, ali i učiteljice, dobitnice nagrade Ivan Filipović, primio jutros u Gradskoj upravi.

Grad obrazovanja

Oskarom nagrađeni učenici iz područja glazbenog, plesnog, sportskog ili općeg obrazovanja dokaz su kako se u Gorici znanje čuva, njeguje i vrednuje te kako naš grad s ponosom nosi ime „grada mladih i grada obrazovanja“.

“Puno smo se pripremale, skoro svaki dan i znale smo da ćemo se plasirati dobro, ali ne i da ćemo biti prve. To nas je ugodno iznenadilo”, govori nam Laura Horvat koja je s kolegama osvojila prvo mjesto na državnom natjecanju iz vjeronauka.

Nagrađene učiteljice

Gradonačelnik je čestitao i profesorima. „Učiteljem se može zvati onaj koji nešto komplicirano zna reći i objasniti na jednostavan način. Vi to znate“, čestitao je Ačkar učiteljicama- Ivani Dubovečak i Marini Mužek koje su primile nagradu Ivan Filipović za svoj rad, a o kojima smo već i mi pisali ovdje.

“To je najveća nagrada koju jedan učitelj može dobiti i ona se dobiva jednom u životu. Iza nje stoji puno rada, trud i zalaganja. Puno nam znači”, rekla nam je profesorica Ivana Dubovečak iz OŠ Eugena Kvaternika.