Home Izdvojeno Nema poskupljenja: Cijene goriva ostaju iste još barem 14 dana

Nema poskupljenja: Cijene goriva ostaju iste još barem 14 dana

Vlada je donijela odluku na današnjoj telefonskoj sjednici

PODIJELITE

Jutros se održala telefonska sjednica Vlade RH na kojoj se odlučivalo o cijenama goriva. Kako navode u priopćenju, donijeli su Uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih i veleprodajnih cijena naftnih derivata, te Uredbu o izmjeni Uredbe o visini trošarine na energente i električnu energiju.

Ovim uredbama režim određivanja najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata ostaje isti kao i prethodnih 14 dana. U tom kontekstu i dosadašnje smanjenje trošarina na naftne derivate produljuje se za još 14 dana. “Cilj Vlade je očuvati standard građana, sigurnost opskrbe energenata, a ujedno i prihode za vrijeme turističke sezone.”, navode u priopćenju te dodaju da se ovime želi zaštititi male distributere naftnih proizvoda. Ovaj režim primjenjivat će se sljedećih 14 dana.

Litra osnovnog eurodizela na benzinskim postajama koje nisu na autocestama i u iduća dva tjedna prodavat će se po 13,08 kuna za litru, a osnovnog benzina eurosuper 95 – 13,50 kuna po litri. Plavi dizel prodat će se po najviše 9,45 kuna po litri.