Home Sport Gorički karatisti uz odlične rezultate na samom vrhu Hrvatske

Gorički karatisti uz odlične rezultate na samom vrhu Hrvatske

Vratili su se s dva zlata, srebrom i broncom

PODIJELITE

Proteklog vikenda je održan 1. Kup Hrvatske i Studentsko prvenstvo Hrvatske u karateu u Zagrebu na kojem su sudjelovali gorički karatisti. Postigli su odlične rezultate!

Mia Mijović prvi put je nastupala na Studentskom prvenstvu Hrvatske i osvojila zlato u kategoriji seniorki -55kg čime postaje studentska prvakinja Hrvatske. Na Kupu Hrvatske dozvoljen je bio nastup za uzrast 2009. godišta i mlađih, te je bio kvalifikacijski za Balkansko prvenstvo koje se održava u Beogradu u lipnju.
Sva tri natjecatelja kluba pružili su odlične borbe i zasluženo završili na postolju. Mia Čunčić u kategoriji -35kg osvaja zlato, Mara Gusić u kategoriji -44 kg broncu, a Vito Hulina u kategoriji -50kg srebro.

Karate klub Velika Gorica idućeg vikenda očekuje turnir u Karlovcu, nakon toga u Sisku i Krku te nastup na Svjetskoj ligi mladih u Poreču koji je jedan od četiri najjača turnira na svijetu za uzraste od 12 do 17 godina.

U Poreču će nastupiti s 10 natjecatelja koji će u četiri dana natjecanja pokušati ostvariti što bolji rezultat boreći se sa samom kremom natjecatelja iz cijeloga svijeta. Prošle godine je na Ligi mladih u Poreču nastupilo oko 1600 natjecatelja iz 50 država, a ove godine se očekuje i veća konkurencija.