Home Najave Četrti četrtek uz Ivanu Lovrić posvećen tradicionalnoj kineskoj medicini

Četrti četrtek uz Ivanu Lovrić posvećen tradicionalnoj kineskoj medicini

Predavanje počinje u 18:30 sati

PODIJELITE

Četrti četrtek ovog tjedna u Gradskoj knjižnici posvećen je tradicionalnoj kineskoj medicini. Predavanje Sustav pet elemenata u tradicionalnoj kineskoj medicini i njegova primjena u svakodnevnom životu će se održati 26. svibnja u 18.30 sati, a predavačica je Ivana Lovrić, voditeljica Tilia studija u Velikoj Gorici.

Sustav pet elemenata koristi se širom Dalekog Istoka u medicini, ali i kulturi i svakodnevnom životu. To je koncept koji ukazuje na međusobnu povezanost našeg zdravlja, hrane koju jedemo, pokreta i emocija s prirodom koja nas okružuje i promjenama u njoj. Kroz njega su ljudi pokušali objasniti funkcioniranje samih sebe i svijeta oko sebe kako bi poboljšati svoje zdravlje i kvalitetu života. Zbog svoje jednostavne simboličnosti i široke mogućnosti primjene, iako drevan, taj sustav je jednako zanimljiv i koristan i danas. “Upoznat ćemo se s osnovama teorije pet elemenata i njihovih odnosa, te idejama kako ih primijeniti u svojoj svakodnevnici.”,objašnjavaju organizatori.

Predavačica Ivana Lovrić specijalizirala se za rad sa ženama kao psihologinja, shiatsu praktičarka i porođajna edukatorica. Kroz svjestan razgovor i nježan rad na tijelu podržava žene na njihovom putu u cjelovito zdravlje i ispunjen život.