Home Najave GORIČKE VEČERI Dašak makedonskog melosa večeras na Tuđmancu uz etno sastav Ezerki...

GORIČKE VEČERI Dašak makedonskog melosa večeras na Tuđmancu uz etno sastav Ezerki & 7/8

Izvest će poznate narodne pjesme kao što su „Eleno kerko“, „Jovano Jovanke“, „Makedonsko devojče“, te bravurozna ora „Kalajđisko“, „Komitsko“, „Kasapsko“

PODIJELITE

Večeras u Park dr. Franje Tuđmana stiže etno-sastav Ezerki (žene s jezera) & 7/8 (sedum osmini) koji djeluje pod okriljem hrvatsko-makedonskog društva u Zagrebu. Ezerki & 7/8 , u gotovo nepromijenjenom sastavu, djeluju već 20 godina, a riječ je o ljudima koji su hrvatski državljani, stalno nastanjeni u Zagrebu. Neki su od njih rođeni Makedonci, a neke s Makedonijom ne vezuje „ništa više“ od onih malih stvari koje, u stvari, i čine život.

Njihovi koncerti obiluju ritmom i pozitivnom energijom, a publika rado sudjeluje u njima aplauzom i raznim zvukovima u intrigantnim nepravilnim ritmovima. Zbor Ezerki čini 15-ak vokalistica koje pjevaju troglasno, a neke imaju i zapažene solističke točke. Voditeljica je Darka Kragović, unuka poznatog hrvatskog maestra Miljenka Prohaske. Orkestar 7/8 je skupina virtouznih glazbenika, predvođena violinistom Brunom Urlićem, koji je aranžer i producent cjelokupnog opusa Ezerki & 7/8.

Zajedno će izvesti poznate makedonske narodne pjesme kao što su „Eleno kerko“, „Jovano Jovanke“, „Makedonsko devojče“ i mnoge druge, te bravurozna ora (narodnih kola) „Kalajđisko“, „Komitsko“, „Kasapsko“. Koncert počinje u 20.30 sati a ulaz je besplatan – kazali su iz POU.