Home Izdvojeno HNK Hajduk Split pobjednik je Alpas cupa koji se održao u Kurilovcu

HNK Hajduk Split pobjednik je Alpas cupa koji se održao u Kurilovcu

Osim dobrog nogometa stvorena su nova iskustva, prijateljstva, poznanstva pa i simpatije

PODIJELITE

Nakon dva dana brojnih utakmica Alpas Cupa na kojima je sudjelovalo 40 ekipa iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, BiH, Italije, Bugarske, Mađarske, Rumunjske i Njemačke jučer je održano i finale. U finalu su boljim izvođenjem penala mladi nogometaši HNK Hajduk Splita svladali FK Crvenu Zvezdu. U polufinalnim utakmicama borili su se Lokomotiva – Crvena Zvezda te Gorica – Hajduk.

Alpas Cup Grada Velike Gorice međunarodni je turnir koji si je kroz ovih 11 izdanja osigurao etiketu najmasovnijeg i najprestižnijeg turnira za naraštaj limača (U-11) u ovom dijelu Europe. Zbog pandemije izazvane virusom COVID-19 2020. i 2021. godine turnir prisilno nije održan.

Limači, treneri, roditelji i druga podrška jedva su dočekali ovaj turnir. Kako nam govore, gotovo svi od reda, vrlo su zadovoljni organizacijom i samim turnirom koji je osim dobrog nogometa donio mnogo prijateljstava.

Mladi nogometaši ispričali su nam da su uživali u tome što su mogli odmjeriti snage s momčadima s kojima možda u svojoj generaciji još ne bi imali priliku. Kao najzanimljivije navodili su upravo Crvenu zvezdu koja je izgubila u finalnoj utakmici, te talijansku Veronu.

Od trenera saznajemo da su ovakvi turniri nešto zaista posebno za mlade nogometaše, što zbog iskustva i poznanstava. Organizatori su zadovoljni što Alpas cup ponovno stavlja naš grad, županiju i zemlju u pozornost na najbolji mogući način.

Djelić atmosfere s Alpas cupa možete vidjeti i u galeriji na našoj Facebook stranici