Home Sport Taekwondo klub Velika Gorica: Srebrne Ema Bakula i Sara Habijančić na G2...

Taekwondo klub Velika Gorica: Srebrne Ema Bakula i Sara Habijančić na G2 turnirima

PODIJELITE
Foto: TKVG/web

Proteklog vikenda održan je G2 Croatia open 2022, turnir iz serije Grand prix turnira svjetske taekwondo federacije, koji je ugostio preko 970 natjecatelja iz više od 30 zemalja svijeta. Taekwondo klub Velika Gorica na turniru su predstavljale Sara Habijančić juniorka -59kg, Marinela Bašković juniorka -46kg i Ema Bakula kadetkinja -29kg.

Ovo nam je ujedno bio i posljednji turnir prije kratke ljetne stanke, te možemo konstatirati da smo odlično odradili prvi dio sezone gdje smo osvojili državne medalje u svim uzrasnim kategorijama(kadeti, juniori, seniori) i 5 velikih medalja sa G2 turnira koji se boduju za WTE rang listu juniora i kadeta – ističu iz Kluba.

Emi, koju očekuje kadetsko svjetsko prvenstvo krajem srpnja mjeseca, ovo je bio ujedno i probni turnir te za nju prvi ovako jaki turnir. S obzirom na iskustvo koje tek treba graditi kroz ovako teške turnire Ema se dobro snašla i odradila turnir na trenutno svoj najbolji način i osvojila srebrnu medalju. Od Eme u finalu je bila bolja predstavnica Azerbejdžana. Ema je sa ovim srebrom osvojila svoje prve bodove na WTE rang listi te će od srpnja mjeseca biti uvrštena vrlo vjerojatno u prvih 20 kadetkinja kategorije -29kg na WTE rang listi.

Druga predstavnica TKVG-a Sara Habijančić nastavila je odličan niz nastupa na G2 turnirima te je sa ovim osvojenim srebrom zaokružila polusezonu na impresivan način. Na sva četiri G2 turnira na kojima je nastupila osvojila je odličja (tri srebra i jednu broncu) te će sa novih 12 osvojenih bodova od srpnja biti šesta juniorka na WTE rang listi juniorki -59kg. Sa ovim rezultatima zasluženo ide na kratki odmor i već krajem srpnja mjeseca počinjemo sa pripremama za drugi dio sezone koji nam je izuzetno bitan kako bi ostali u top 10 WTE rang liste juniorki -59 na kraju 2022. godine.

Treća predstavnica, kojoj je ovo isto kao i Emi bio prvi nastup na turniru iz G serije svjetske taekwondo federacije, Marinela Bašković ostvarila je plasman na peto mjesto nakon poraza od predstavnice iz Njemačke u borbi za medalju.

– Čestitamo curama na odličnim borbama i naravno čestitke na medaljama a sada na zasluženi odmor, neki kraći kao Ema jer je čekaju pripreme za Svjetsko kadetsko prvenstvo a neki na nešto malo duži – poručuju iz velikogoričkog Taekwondo Kluba.