Home Izdvojeno Glogovčan i Muršić predstavljaju svoje najbolje fotografije

Glogovčan i Muršić predstavljaju svoje najbolje fotografije

PODIJELITE

U Odjelu za kulturu Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica otvorena je zajednička izložba fotografija Renata Glogovčana i Miljenka Muršića.

– Kad sam sretan fotkam, kad fotkam sam sretan. To je moje zadovoljstvo, ali i stil života – kaže Renato Glogovčan koji je izložio kolaže, portrete i pejsaže.

– U ovim fotografijama sam vidio ono što želim pokazati ljudima. To su trenuci koji su ostavljeni u vremenu. Kad radim fotku nekad unaprijed znam što želim, a ponekad dobra fotografija nastane u trenutku – priča nam fotograf.

foto1

FOTOGRAFIJA BEZ MANIPULACIJE

Osim profesionalnom foto opremom, Renato zanimljive trenutke bilježi i mobitelom koji je uvijek nadohvat ruke. Kaže da voli realnu fotografiju bez puno obrade i manipulacije koja kvari njezinu autentičnost.

Njegov kolega, Miljenko Muršić, također je zaljubljen u fotografiju. Ističe da mu je fotkanje najdraža zanimacija, te da potrebu za njime stvara jedno posebno ljudsko osjetilo. Njegovi najčešći motivi su supruga, sinovi i pas, a zatim i kulturne znamenitosti hrvatskih gradova.

akcija_skolarac2

– Slikamo sve oko sebe pa od tih motiva koji nastanu odaberemo svoje omiljene fotografije i u njima uživamo. Inspiracija može biti u samom događaju ili igri. Najbolje fotografije nastaju kada čovjek nema što raditi pa snima okolo. Znam se fotografijama sam diviti, a zapravo se radi o slučaju. Ova naša izložba je jedan skroman pokušaj da nas dvojica damo mali doprinos goričkoj društvenosti, pa i mali doprinos goričkoj fotografiji – objasnio je Miljenko.

PUNO FOTOGRAFA, MALO IZLOŽBI

– Pozivamo vas na izložbu fotografija jednog našeg člana fotokluba. Velika Gorica je grad sa puno fotografa, ali premalo izložbi. Zato je ovo savršena prilika za druženje, razgovor i razgledavanje zanimljivih fotografija – ističu iz Fotokluba Velika Gorica.

Izložbu Renata Glogovčana i Miljenka Muršića u Pučkom otvorenom učilištu možete pogledati do 5. listopada.