Home Izdvojeno FOTO Završnica Ivanja u Buševcu uz prijatelje iz cijele Hrvatske

FOTO Završnica Ivanja u Buševcu uz prijatelje iz cijele Hrvatske

PODIJELITE

Danas je posljednji dan manifestacije Ivanje u Buševcu. Proslava je počela prošle srijede Štruklijadom u organizaciji Društva žena Buševec. Bila su organizirana nogometna i vatrogasna natjecanja, Buševski semen te popratni program.
– Ivanje u Buševcu se popelo na novu razinu. Ne možemo ovu cijelu priču završiti ljepše nego uz zvona crkve koja nas podsjećaju kako je ovo ipak blagdan i da slavimo zaštitnika našeg mjesta. Htjeli smo da ovo bude kulturno turistička manifestacija Turopolja te da prezentiramo našu Veliku Goricu i županiju i ova posjećenost je dokaz da nam je uspjelo. – rekao nam je Nenad Rožić, predsjednik OSS Buševec.

Ivanje Buševec KUD 2016-18

Ivanje Buševec KUD 2016-8

OSS Buševec broji skoro sto godina djelovanja, te kako navodi njihov predsjednik, kroz sve te godine su stekli mnogo prijateljstava. Tako su danas na kulturno umjetničkom programu ‘Običaji kroz godinu’ sudjelovali KUD Obreška, KUD Horvati, KUD Antun Klasinc, KUD Paurija, KUD Mihovil Krušlin te KUD Ivan Goran Kovačić iz Beravaca, Slavonija.
– OSS Buševec je kod nas bio prije dvije godine na manifestaciji pod nazivom Ižimača i bili smo očarani njima. Ižimača je jedinstvena manifestacija u Hrvatskoj koja se izvodi samo u Beravcima, radi se o prikazu pravljena soka od jabuka i sirča za liječenje ljudi i životinja. Odlučili smo uzvratiti nastup OSS Buševcu tako da smo danas prvi put ovdje i stvarno nam je lijepo. – rekla nam je Janja Kurtušić, predsjednica KUD-a Ivan Goran Kovačić iz Beravaca.

Ivanje Buševec KUD 2016-7

Ivanjska proslava završila je zabavnim programom te paljenjem Ivanjskog krijesa.

[print_gllr id=50776]