Home Izdvojeno FOTO Velikogorički srednjoškolci glasno i jasno protiv vršnjačkog nasilja

FOTO Velikogorički srednjoškolci glasno i jasno protiv vršnjačkog nasilja

Odijevanjem u ružičasto i brojnim aktivnostima isticali su važnost međusobne tolerancije, poštivanja i suzbijanja svakog oblika nasilja među mladima

PODIJELITE

Velikogorički srednjoškolci i osnovnoškolci obilježili su dan ružičastih majici kojim se podržava borba protiv vršnjačkoga nasilja. Uz odijevanje u ružičasto, poslali su jasne poruke kojima ističu važnost međusobne tolerancije, poštivanja i suzbijanja svakog oblika nasilja među mladima.

U Gimnaziji Velika Gorica su održani tako satovi razrednika, obrađene međupredmetne teme i izvannastavne aktivnosti kroz koje su izrađeni plakati.

U srednjoj strukovnoj školi su se u aktivnostima posebno istaknuli učenici zanimanja konobar i kuhar. Pripremili su razne delicije, sve u ružičastim tonovima, a mentorice su im bile nastavnice Praktične nastave – Sanja Gršetić i Katica Birek. “Održane su i druge aktivnosti, poput prezentacija, predavanja i plakata kako bi se sa što većom pozornošću ukazalo na ozbiljan problem zlostavljanja među vršnjacima. U aktivnostima su sudjelovale i stručne suradnice Marijana Šapina, Sanja Šipušić-Komar i Gordana Gašparuš te Helena Šipušić, prof. hrvatskoga jezika i Jasmina Tešija, dipl. ing. strojarstva.“, navode iz Srednje strukovne škole.

Iz Zrakoplovno tehničke škole Rudolfa Perešina izradili su prigodni video koji prikazuje njihove aktivnosti kroz Dan ružičastih majica koji možete pogledati u nastavku.