Home Sport FOTO Vatromet, pune tribine, odlična atmosfera i vrhunske izvedbe velikogoričkih sportaša na...

FOTO Vatromet, pune tribine, odlična atmosfera i vrhunske izvedbe velikogoričkih sportaša na petoj Noći borilačkih sportova

PODIJELITE

U subotu navečer je, na otvorenom, ispod ne tako vedrog neba, održana peta po redu manifestacija Noć borilačkih sportova. U Parku dr. Franje Tuđmana okupili su se brojni Velikogoričani kako bi pogledali prezentacije domaćih sportaša svih generacija u karateu, boksu, judu i taekwondou. Vrhunac večeri bili su boksački mečevi Ivice Bačurina i Ivana Njegača.– Kao predsjednik organizacijskog odbora sretan sam i ponosan kada vidim potpuno ispunjeno gledalište. Sretan sam što su brojne Velikogoričanke i Velikogoričani došli na petu Noć borilačkih sportova jer smatram da upravo naši borilački klubovi i naše sportašice i sportaši zaslužuju ovakvu podršku. Oni kroz cijelu godinu, dugi niz godina, naš grad i našu županiju i našu Hrvatsku prezentiraju u lijepom svjetlu i osvajaju brojne medalje na domaćim i međunarodnim natjecanjima – rekao je Ervin Kolarec, zamjenik gradonačelnika i predsjednik organizacijskog odbora.Ova manifestacija popularizirala je borilačke sportove i potiče najmlađe da se priključuju borilačkim klubovima. Publici su se predstavili Boksački klub Velika Gorica, Karate klub Centar, Judo klub Pinky, Taekwondo klub Velika Gorica, Judo klub Kokica i Karate klub Velika Gorica. Ugođajem, atmosferom i posjećenosti bio je zadovoljan i Goran Živković, trener Karate kluba Velika Gorica i izbornik nacionalne selekcije juniorki.– Ovo je jedna vrhunska priredba, organizirana na jednoj visokoj razini. Mislim da nijedan grad u Hrvatskoj nema ništa slično Noći borilačkih sportova, da na jednom mjestu možete vidjeti demonstracije karatea, taekwandoa, boksa i juda. Nadam se da će ovako nešto potrajati dugi niz godina – ispričao je. U ringu su snage odmjerili kolege iz Boksačkog kluba Velika Gorica – Leon Kolarec i Marko Busija. Meč je završio bez pobjednika. – Mislim da je to sasvim u redu jer smo iz istog kluba, oboje smo se potrudili napraviti dobru borbu i mislim da su gledatelji uživali. Uvijek je posebno boksati pred velikogoričkom publikom – rekao je Leon. Zvijezde večeri bili su profesionalni boksači Ivica Bačurin i Ivan Njegač. Pobijedili su i bili su zadovoljni svojim nastupima pred domaćom publikom.

– Nemam pritisak, ali osjećaj je poseban. Ipak je to moja publika, borim se doma i želim dati sve od sebe da zadovoljim publiku. Zahvaljujem se Gradu Velikoj Gorici što imaju ritual da se manifestacija održava svake godine. Stvarno je dobro organizirano i ove godine. Poslužilo nas je vrijeme. I eto, sve u svemu, svaka čast svima – poručio je Njegač koji je u petoj rundi pobijedio Richarda Horvatha iz Mađarske. Ivica Bačurin pobijedio je Jasmina Vršića, Bosanca iz Zenice. Boksati pred domaćom publikom bila mu je velika odgovornost. – Imao sam od zadnjeg meča ozlijeđeno rame. Nisam se uspio baš dobro pripremiti pa nisam išao na neke protivnike iz vrhunske klase. Ovaj dečko je iz kickboksa, gledao sam da ima srce, da neće doći simulirati da mu je nešto što nije i upravo je on ono što sam trebao – rekao je Bačurin koji se sprema za meč u Maloj Buni 17. lipnja. Da su borilački sportovi u Gorici najpopularniji, ali i najtrofejniji naglasio je i gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić. – Ponovo pokazujemo da smo grad sporta, grad borilačkih vještina. Međutim, mi smo u svim sportovima jako dobri. Ovo pokazuje da smo spremni organizirati velike spektakle. Večerašnja Noć borilačkih sportova je pokazala da imamo jako puno obitelji koje, uz svoju djecu, prate borilačke sportove – simpatizeri su i navijači – ispričao je. Prvi put je Noć borilačkih sportova posjetio Vladimir Bregović, predsjednik Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije koji je naglasio važnost ulaganja u sport. – Zajednica će i dalje podupirati ovakve akcije. Moram reći da je u Gorici to prva ovakva manifestacija i da ćemo ju preseliti, kao jedan model, i u druge gradove jer, na kraju, rezultati stoje iza svega tog rada – zaključio je Bregović. Ovogodišnju manifestaciju obilježile su prepune tribine, odlična atmosfera, vatromet, dobro vrijeme te vrhunske izvedbe velikogoričkih sportaša.

Foto: Zlatko Srbelj, Mario Žilec