Home Izdvojeno FOTO Uz cjelodnevni program održano i prvo vatrogasno natjecanje u Kosnici

FOTO Uz cjelodnevni program održano i prvo vatrogasno natjecanje u Kosnici

PODIJELITE

U Kosnici je održano cjelodnevno slavlje svetog Josipa Radnika i dan Mjesnog odbora Kosnica s malim zakašnjenjem. Slavlje je naime trebalo biti održano 1. svibnja, ali je zbog lošeg vremena odgođeno za tjedan dana kasnije. Program je započeo jučer u 8.30 sati polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod Spomenika hrvatskih branitelja nakon čega je slijedila misa na otvorenom i blagoslov kapele sv. Josipa Radnika čime je Kosnica dobila svog zaštitnika.

Održana su i dva natjecanja – nogometno i vatrogasno. Malonogometni kup Grada Velike Gorice pod nazivom ‘Sv. Josip Radnik – Kosnica 2016’ imao je 12 ekipa iz mjesnih odbora Velike Gorice. Ovom prilikom, uz pomoć Grada, svečano je otvoreno i novo kombinirano polivalentno igralište. Igralo se kup sistemom s repasažom nakon 1. kola tako da su sve momčadi imale zagarantirane minimalno 2 utakmice. Iako su Mićevec (Kljajić, Rimac Furić), Šćitarjevo (Šorša, Kunić, Vučilovski, Kadabec) i Gradići (Župetić, Pedišić) na papiru imali bolji malonogometni roster, u finalu su se posve zasluženo našle momčadi Plesa i domaćini Kosnica. Kosničani, predvođeni osebujnim voditeljem Mladenom Berekom i praćeni frenetičnim navijanjem svojih navijača, ipak su u finalu pokleknuli pred iskusnijim Plešanima. Cijeli Turnir su uspješno, na zadovoljstvo svih učesnika i publike, odsudili Tihomir Zeko Čunčić i Zvonimir Landeka, dok je sa zapisničkog stola budnim okom sve administrativno pratio Vlado Petrinčić. Supervizor natjecanja bio je Milan Nesvanulica.

4 kvg katd kosnica natjecanje vatrogasci nogomet igralište_-5

Kup DVD-a Kosnica okupio je 24 ekipe iz zajednice, ali i iz ostalih županija i zajednica.
– Događanja danas su šarolika, a posebno je da je prvi put u Kosnici održano i vatrogasno natjecanje djece. Animirali smo našu djecu i okupili ih, htjeli smo to napraviti radi naših najmlađih vatrogasaca. – rekao nam je Goran Miličević, predsjednik Mjesnog odbora Kosnica.

kvg katd kosnica natjecanje vatrogasci nogomet igralište_-19

Osim samog natjecanja, zanimljivost je bila i suradnja susjednih DVD-a. Pripremali su različite obroke koji su prodavali po simboličnim cijenama.
– Htjeli smo se ovdje uključiti jer naša mlada ekipa vatrogasaca nema prijevoz za ostala natjecanja. Upravo zato sva sredstva koja danas prikupimo idu za njih, to jest za kupnju novog vozila za prijevoz mladih vatrogasaca. – rekao nam je Filip Margić, predsjednik udruge KUU Turopoljska tradicija.

kvg katd kosnica natjecanje vatrogasci nogomet igralište_-24

Pomoć u pripremanju hrane pružili su članovi DVD-a Markuševec.
– Mi se već dugo družimo, oni su nas zamolili da im pomognemo. O kome god da se radi pomogli bismo, a posebno kada se radi o njima. Danas pečemo kotlovinu i kobasice, tu su i kolači i piće, ovo je pravo vatrogasno druženje. – izjavio je Nevenko Lučan, predsjednik DVD-a Markuševec.

6 kvg katd kosnica natjecanje vatrogasci nogomet igralište_-7

Organizatori cjelodnevnog programa su Mjesni odbor Kosnica uz DVD Kosnica, Udrugu umirovljenika Kosnica i KUU Turopoljska tradicija. Velik broj posjetitelja i natjecatelja se okupio, što domaćih mještana, što posjetitelja iz susjednih sela i gradova. Kosnica je organizirala program gdje su se svi mogli osjetiti dobrodošlima, što je i cilj svakog ovakvog druženja. Program je završio večernjim zabavnim glazbenim nastupima.

[print_gllr id=46655]