Home Izdvojeno FOTO U tijeku je Tradicionalni turopoljski ručak. Oduševio 22. Gastro Turopolja!

FOTO U tijeku je Tradicionalni turopoljski ručak. Oduševio 22. Gastro Turopolja!

PODIJELITE

Danas se održava 22. Gastro Turopolja. Uz njega se održavaju i Dječji gastro i Gospodarski sajam. I Dani meda i Festival ekološke poljoprivrede. Društva žena pokazuju svoje kulinarske i tradicijske vještine, OPG-ovi i obrtnici nude svoje proizvode. Turopoljska udruga skauta ‘Tur’ održava 12. memorijal za Tihicu. Nije lako pobrojiti tko je sve tu.

“Prekrasan i tradiconalan dan u Velikoj Gorici. Ovaj događaj je poseban i značajan za naš grad. Tome u prilog govori veliki broj posjetitelja. Svima koji sudjeluju u ovom projektu od srca zahvaljujem i čestitam. Trudit ćemo se da što više ovakvih sadržaja i u budućnosti bude u našem gradu”, rekao je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

U pripremanju kotlovine natječju se ekipe DVD-ova iz Donje Lomnice, Lukavca, Ribnice, Starog Čiča, Kurilovca, Velike Bune i Vukovine, zatim KUU ‘Turopoljska tradicija’ iz Kosnice, KUD Čiče, Pčelarska udruga Turopolje, Udruga ‘Žir’, Podružnica Kobilić Udruge umirovljenika, ekipa ŽRK Udarnika, Društvo žena Općine Kravarsko i Lovačko društvo ‘Srna’. Ocjenjuje ih maestro Špiček.

>> Evo tko je pripremio najbolju kotlovinu na 22. Gastru Turopolja

Između Milenijskog križa i Muzeja Turopolja Turopoljska udruga izviđača ‘Tur’ postavila je nekoliko poligona gdje se poletarci mogu natjecati i igrati. Natjecanje je u podizanju šatora, vezanju čvorova i orijentaciji pomoću kompasa. Nije natjecanje radi pobjednika, nego iz razbibrige za djecu.

>> U subotu 12. Memorijal za Tihicu: Stiže preko 200 izviđača iz cijele Hrvatske

“Došli su izviđači iz Bjelovara, Koprivnice, Karlovca, više udruga iz Zagreba. Jako je dobro posjećen Memorijal. Izviđačima je prirodno da spravljaju svoj obrok i danas će ovdje pokazati kako to rade. Ono što skuhaju ponudit ćemo Velikogoričanima da kušaju, a oni se mogu odužiti dobrovoljnim prilozia koji će biti upućeni u SOS zajednicu mladih u Velikoj Gorici. Zaslužuju pažnju i podršku. Možda će biti simbolično, ali će svakako biti od srca”, rekao je voditelj goričkih izviđača Alen Konjević.