Home Tradicija FOTO Proslava Antunova u Gradićima

FOTO Proslava Antunova u Gradićima

PODIJELITE

Polaganjem vijenaca za sve poginule u Domovinskom ratu i svečanom misom u župnoj crkvi, u Gradićima je sinoć počela proslava svetog Antuna Padovanskog, zaštitnika mjesta. Održana je i svečana sjednica Vijeća mjesnog odbora na kojoj su predstavljeni najvažniji projekti u ovom velikogoričkom naselju.

Tako je izgrađen rotor na raskrižju Željezničke, Gradićke i Ulice kralja Tomislava, a radi se i na sanaciji kompletnog igrališta nogometnog kluba. U Društvenom domu promijenjena je stolarija, a trebao bi biti uređen i strop.Predsjednik Vijeća MO Gradići, Tomislav Jelisavac, istaknuo je da Vijeće ima jako dobru suradnju s nogometnim klubom, vatrogascima i KUD-om.

– Početkom godine kupljena je stara kuće u središtu mjesta, ona je sada srušena i radi se projektna dokumentacija, rješavaju se imovinsko-pravni odnosi i do kraja godine počet će izgradnja novog vatrogasnog doma. To će biti jedan suvremeni vatrogasni dom, naši vatrogasci to i zaslužuju. Oni ove godine slave i 75 godina postojanja. Isto tako, prilikom svakog događanja, KUD nas počasti nastupima, od najmlađih do seniorske skupine i na tome im se zahvaljujem ovim putem. Zahvaljujem se i predsjednici Kovačić na svesrdnom trudu i doprinosu. Zahvaljujem se i umirovljenicima, oni su uvijek ovdje kao i župniku na blagoslovu.Jelisavac kaže kako se ne oglušuju na želje i potrebe mještana. – Na sve dopise koje nam mještani prosljeđuju, mi odgovaramo, moram priznati da smo i dosadni prema gradu jer zahtijevamo promptno rješavanje, ali nailazimo na sluh s druge strane.

S te druge strane je gradonačelnik Velike Gorice, Dražen Barišić, inače i sam stanovnik Gradića koji ni ove godine nije propustio doći na proslavu Antunova.

– Gradići samim time što su jedno od većih naselja u velikom gradu kao što je Velika Gorica, ali i blizina Zagreba daju perspektivu ovom naselju. U urbanističkom, komunalnom, društvenom i bilo kojem drugom smislu, daje novu kvalitetu i standard života. Pozivam sve da razmotre, ne samo ovo naselje, već i ostala u okolici Velike Gorice, a nedaleko grada Zagreba, kao jedno od pogodnih mjesta za život – rekao je Barišić i pozvao sve da dođu u Gradiće i provesele se ovih dana na otvorenome.Sutra će DVD Gradići proslaviti svoj 75. rođendan, u subotu će se održati Malonogometni turnir ulica, 3. Etno dječja likovna kolonija uz nastup KUD-a Gradići i otvorenje izložbe starih fotografija.

– Iščekuje nas bogat vikend, prepun događanja. U petak prijepodne tamburaška sekcija i članovi KUD-a Gradići gostuju u emisiji Dobro jutro Hrvatska pa nas pogledajte. S ponosom najavljujemo našu treću likovnu koloniju, bit će Dan otvorenih vrata DVD-a i otvorenje izložbe koju organiziraju vatrogasci gore u prostoru naše škole. Bit će bogata ponuda OPG-ova, s medom, aronijom, bučinim proizvodima, slatki stol s kolačima, ringišpil, dječji park, licitari. Pozivam sve da dođu i vide kako se to u Gradićima živi – pozvala je predsjednica KUD-a Gradići, Gordana Kovačić.