Home Izdvojeno Članovi Udruge pripadnika 153. brigade posjetili Vukovar

Članovi Udruge pripadnika 153. brigade posjetili Vukovar

PODIJELITE
foto: Irena Sedmak/ udruga153brhv.hr

U subotu 9. lipnja oko 40 članova Udruge pripadnika 153. velikogoričke brigade posjetili su Vukovar. Obišli su lokacije koje svjedoče o patnjama stanovnika i herojskoj borbi branitelja u jesen 1991. godine.

video: udruga153brhv.hr

Bili su u vukovarskoj bolnici gdje su položili vijenac kao spomen na sve žrtve okupatorske agresije i one odvedene na Ovčaru. Obišli su i podrum bolnice gdje je smješten muzej koji svjedoči o danima okupacije Vukovara i danima najvećeg stradavanja stanovništva i branitelja Vukovara. Bili su u vojarni 204. vukovarske brigade Hrvatske vojske u kojoj je uređen Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar. U samom muzeju pregledali su fotografije i ostale dokumente, te prikaz srpskih koncentracijskih logora Stajićevo i Begejci.

foto: Irena Sedmak/ udruga153brhv.hr

Slijedio je odlazak na Memorijalno groblje i Ovčaru gdje su također položili vijence i upalili svijeće kako bi odali počast svim žrtvama. Isto su učinili i na Trpinjskoj cesti kod biste Blage Zadre. Svih žrtava Domovinskog rata prisjetili su se i kod Križa na ušću Vuke u Dunav. Domaćin u Vukovaru bio im je pukovnik Antun Dugan.

foto: Irena Sedmak/ udruga153brhv.hr