Home Vijesti FOTO Otvoreno klizalište na Trgu Stjepana Radića

FOTO Otvoreno klizalište na Trgu Stjepana Radića

PODIJELITE

Večeras je službeno otvoreno klizalište na Trgu Stjepana Radića u Velikoj Gorici. Organiziran je prigodan program koje su otvorile mlade klizačice. Kasnije su im se pridružili i građani, i oni manji i oni veći, te besplatno isprobali ovogodišnji led. Najsretniji zbog ovog događaja bili su najmlađi koji su klizati naučili još proteklih godina.

otvorenje-klizalista-2016-foto-josip-skof-6

 – Dobro mi je zato što ja tu blizu živim pa mogu stalno biti na klizalištu. Kližem se od treće godine, a na klizanje uglavnom dolazim sama, bez pratnje roditelja – ispričala nam je 11-godišnja Marija.

Iskustvo u klizanju ima i Juraj koji je bio jako sretan zbog nove lokacije klizališta. – Dolazim često na klizanje. Minimalno dva, tri puta godišnje. Prije sam išao na Trg bana Jelačića, tamo sam počeo klizati. Bilo mi je jako dobro pa sam i dalje nastavio. Išao sam i s vrtićem pa mi se svidjelo i pokušavao sam sve dok nisam naučio i baš mi se sviđa. Sad mi je tako blizu da mogu svaki dan ići – rekao nam je Juraj.

otvorenje-klizalista-2016-foto-josip-skof-25

Okupljena djeca već su iskusna u ledenim sportovima, ali su i oni padali dok nisu postali pravi majstori u akrobacijama na ledu. – Bilo je mnogo padova. Jednom sam se klizao i išao sam uz ogradu. Tek sam počeo, to mi je bio prvi dan. I tu je bila neka curica koja je izletila i pokupio sam ju –  svoju dogodovštinu ispričao nam je Patrik.

otvorenje-klizalista-2016-foto-josip-skof-11

Od ove godine klizalište u Velikoj Gorici više nije u najmu. Grad Velika Gorica zajedno s Komunalnim poduzećem odlučio je investirati u klizalište te će se od sada ono moći koristiti koliko god vrijeme to bude dozvoljavalo.

 – Grad će omogućiti svakom djetetu da nauči klizati, plivati i skijati. To je jedno od iznenađenja koje nismo uspjeli pripremiti sad za ovu, ali ćemo za sljedeću godinu. Napravit ćemo jedno skijalište koje će biti privremenog karaktera koliko će nam to vrijeme dozvoljavati. Pozicija će biti u blizini Velike Gorice i omogućit ćemo djeci da nauče barem ova tri sporta – ispričao nam je gradonačelnik Dražen Barišić.

otvorenje-klizalista-2016-foto-josip-skof-21

Klizalište će na Trgu biti postavljeno do kraja siječnja, a pošto je sada u vlasništvu Grada, moguće je i produženje toga termina. Na klizalištu će se, osim rekreacije, provesti i škola klizanja koja počinje sljedeći tjedan, a trebala bi se intenzivirati tijekom školskih praznika. – Na klizalištu se organizira škola klizanja za svu djecu iz vrtića Velike Gorice, dok školarci u vrijeme praznika mogu klizati na klizalištu i u svakom slučaju veliki je plus što je klizalište u gradu – objasnila je Milada Mesarić, direktorica TZ-a Grada Velike Gorice.

otvorenje-klizalista-2016-foto-josip-skof-15

 – Mi tražimo lokacije i zadovoljavamo i slušamo potrebe naših sugrađana. Mislim da je ova lokacija dobra. Ovaj Trg je osmišljen i urbaniziran da okuplja ljude i da se oni ovdje druže. Smatramo da je ova lokacija dobra jer većina sugrađana brzo može doći, može se parkirati i mogu obavljati neke poslove dok se djeca ovdje kližu. U okolici su vrtići i škole – objasnio je gradonačelnik Barišić.

otvorenje-klizalista-2016-foto-josip-skof-32

 – Lokacija je izvrsna. Dolazim često ovdje sa suprugom i djecom jer stariji sin kliže, tu smo iz Velike Gorice. Po meni je ovo bolja lokacija u centru Gorice – rekao je Mladen Arapović.

Gradonačelnik nam je ispričao kako nisu dobili primjedbe stanara zbog klizališta i sličnih događanja koje se organiziraju na Trgu te je naglasio kako će se na istom mjestu organizirati i doček Nove godine kao i koncert Crvene Jabuke za Dan grada. Osim toga, najavio je kako bi se klizalište uskoro moglo i proširiti. – Ovo klizalište neće ponuditi samo klizanje, rekreativno ili ono početno. Namjera nam je da ga proširimo i da ponudimo i hokej na ledu. Velika Gorica bi uskoro mogla dobiti i svoj hokejaški klub jer je hokej jedan od sportova koji je u trendu – najavio je gradonačelnik Barišić.

otvorenje-klizalista-2016-foto-josip-skof-16

Na otvorenju smo sreli i svetog Nikolu koji je darivao svu dobru djecu. Društvo mu je pravio i Krampus, no on nije imao šibe jer su sva djeca bila dobra. – Mnogo poklona ima pa svatko dobije koliko je zaslužio. Ali svi nešto dobiju. Od Krampusa nitko ništa nije dobio – ispričao nam je maskirani sveti Nikola.

Foto: Josip Škof

[print_gllr id=62405]