Home Izdvojeno FOTO Održana Noć borilačkih sportova

FOTO Održana Noć borilačkih sportova

PODIJELITE

Manifestacija Noć borilačkih sportova, na kojoj se šestu godinu zaredom predstavljaju borilački klubovi Velike Gorice, sinoć je održana u Parku dr. Franje Tuđmana. Publika je vidjela nastupe Judo kluba ”Pinky”, Karate kluba ”Velika Gorica”, Karate kluba ”Centar”, Taekwondo kluba ”Velika Gorica”, Boksačkog kluba ”Velika Gorica” te Judo kluba ”Kokica”. Sportaši su prezentirali svoje borilačke vještine, a prvi put predstavili su se članovi Judo kluba za osobe s invaliditetom ”Fuji”.

– Dobili smo poziv i odazvali smo se. Prikazujemo judo za osobe s cerebralnom paralizom, sudjeluju četiri sportaša s cerebralnom i četiri judaša koja im pomažu u treningu – rekla je Marina Drašković, predsjednica Judo kuba za osobe s invaliditetom ”Fuji” i ovogodišnja dobitnica nagrade Ponos Hrvatske.

Pozitivnu tremu uoči nastupa osjetila je Laura Bičanić koja je članica Fujia već šest godina. – Uzbuđena sam, malo me uhvatila trema jer nikada prije nisam radila ovako nešto, ali nadamo se da će biti sve u redu.

Svi koji imaju veze sa sportom u Velikoj Gorici nisu propustili doći na Tuđmanac. Pohvaljuju organizatore i ističu veliki značaj manifestacije za borilačke klubove, ali i za djecu koja će tek postati njihovi članovi.

– Dolazim redovito na Noć borilačkih sportova. To je jedna prekrasna priredba koja dobiva na tradiciji i ima sve veću posjećenost. Jako je dobro organizirano. Svake godine ima nešto novo, a ove godine mislim da su to djeca s posebnim potrebama i klub ”Fuji” i ja ima dajem punu podršku – rekao je Darko Batković, predsjednik Maraton kluba Velika Gorica.

Noć borilačkih sportova prilika je da se klubovi promoviraju široj publici i pokažu što sve rade na treninzima. – Za klub znači marketing jer će djeca vidjeti kako radimo i kako kod na stvari funkcioniraju pa se nadamo da će na jesen biti više upisa – rekao je Dario Svetić, trener Karate kluba ”Centar” Velika Gorica.

I Slaven Zgurić, trener Judo kluba ”Kokice” Novo Čiče nada se novim članovima te ponosno ističe da ih trenutno ima 120. – Ovo je dobra reklama za kub prije svega, za djecu koja nisu u borilačkom sportu da im prezentiramo te sportove u najboljem smislu.

– Stvarno mislim da već dugi niz godina svi borilački sportovi, i karate i taekwondo, judo i boks imaju jako dobre rezultate. Jako je lijepa stvar da se ovako nešto radi jednom godišnje. U ovoj zadnjoj godini imamo 10 državnih medalja, od čega čak pet zlata. Imamo jednu europsku medalju Ines Grdenić tako da je to stvarno odlično. Ako će tako ostati, bit ćemo jako sretni – podsjetio je Goran Živković, predsjednik i trener u Karate kluba Velika Gorica.

– Ovo je odlična stvar inače za svaki sport koji ima ovakvu manifestaciju gdje u principu imamo besplatnu reklamu za svoj klub što je jako pozitivno za naš grad. Mislim da smo mi jedini grad u Hrvatskoj koji radi ovakve manifestacije za borilačke sportove – rekao je Igor Matić iz Taekwondo kluba Velika Gorica.

Vrhunac večeri bio je nastup boksača Ivice Bačurina koja je bez problema svladao protivnika. – Ovo je dobar trening, ali kada je tu publika, ipak je tu nastup i ostavlja psihološki utisak i predstavlja simulaciju jednog ozbiljnog meča. Tu su bili svi moji klinci, doveli su prijatelje iz razreda. To mi je najbitnije, to me ispunjava, uz ono materijalno što moraš imati da preživiš, to je što na tu djecu ostavljaš dobar dojam i povlačiš ih za sobom na neki dobar put i to mi je dovoljno – ispričao je Bačurin nakon borbe.

Koliko jake mečeve može odraditi Bačurin, publika nažalost nije imala priliku vidjeti jer dolazak velikih imena, protiv kojih je svojedobno igrao, na ovakve manifestacije iziskuje pozamašna financijska sredstva.

– Puno novaca bi trebalo za protivnika koji bi tu došao i mene istukao. Trebalo bi milijune pustiti da bi ti ljudi došli tu da bih s njima boksao. Žao mi je što ne mogu jaki meč odigrati pred svojim ljudima, oni bi imali totalnu drugu sliku o meni, a i meni bi bio gušt priuštiti im takav meč – rekao je Bačurin.

– Kao predsjednik organizacijskog odbora i kao bivši sportaš, ponosan sam i sretan kada vidim našu velikogoričku publiku koja se odazvala zaista u velikom broju i koristim priliku svima njima zahvaliti što su došli. To je samo potvrda da naše sportašice i sportaši i borilački klubovi rade odličan posao, da promoviraju i prezentiraju Veliku Goricu u sjajnom svjetlu, kako na međunarodnim, tako i na domaćim natjecanjima – rekao je zamjenik gradonačelnika, Ervin Kolarec te izrazio nadu da će do iduće Noći borilačkih sportova grad biti bogatiji za još jedan klub.

Nakon sporta došao je red glazbe. Na kraju večeri nastupali su dečki iz Pravila igre, a tijekom manifestacije posjetitelji su uživali i u vatrometu. Noć borilačkih sportova bila je najvljena za subotu, no zbog najave lošeg vremena, manifestacija je održana u nedjelju.

foto: Zlatko Srbelj

Pogledajte kako je bilo na borilačkom spektaklu pod zvijezdama :)Foto: Zlatko Srbelj

Gepostet von Kronike Velike Gorice am Montag, 11. Juni 2018