Home Velikogoričani na djelu FOTO Mještani udružili snage za ljepše Novo Čiče

FOTO Mještani udružili snage za ljepše Novo Čiče

Sadili su cvijeće, stabla, čistili travnjake, pobojali klupe i ploče, okopavali vrt.

PODIJELITE

Proljetne praznike članovi KUD-a ”Čiče” odlučili su provesti radno. Zasukali su rukave i krenuli u uređenje svoga mjesta. Sadili su cvijeće, stabla, čistili travnjake, pobojali klupe i ploče, okopavali vrt. Helena je u akciji sudjelovala i prošle godine pa joj ni ove nije bilo teško pridružiti se prijateljima iz KUD-a.

– Tu u KUD  idem puno godina, ne znam koliko. Sada sadimo maćuhice. Imali smo i prošle godine akciju, isto smo sadili i uređivali malo – rekla je Helena kojoj su u sadnji pomagale Martina i Marija. – Ljudi su se prije snalazili kako su znali jer nisu imali posebne vaze, stavili su ih u lonce ili u čizmice – rekla je Marija koja je cvijeće posadila u čizmice i tako uljepšala Etno naselje.Predsjednik KUD-a ”Čiče” i voditelj Etno naselja Novo Čiče Stipo Duvnjak, zna da najmlađe treba od malena učiti pomagati jedni drugima i to vlastitim primjerom. – Nije teško okupiti djecu, mi njih stalno učimo. Kako nama pomažu mještani u nekim drugim stvarima u potpori rada KUD-a, tako mi njima vratimo i pokažemo da cijenimo naše selo, njihov trud što nam pomažu. Malo oni nama, malo mi njima i tako to ide. Želimo urediti naše naselje da bude ljepše da možemo ponosno kroz njega šetati. I da svaki put zasadimo nove ruže i stabljike, da bude uredno i čisto.Volonterski centar Velika Gorica u planu je prvo imao odraditi 10 akcija na području grada, no sada ih već imaju 16 iza sebe. – Nakon ovih uskrsnih akcija bojanja pisanica, posjete domu umirovljenika na Ključić Brdu, krenuli smo s radovima na otvorenome s obzirom na to da dolazi proljeće. KUD ”Čiče” je prijavio akciju uređenja naselje. Prva akcija je bila postavljanje ploče, ovo je druga akcija da se uredi naselje, posadi cvijeće, pofarbaju ploče, klupe i tako dalje. I roditelji djeca su se jako angažirali. Ovakva akcija trebala bi biti i u drugim mjestima – rekla je Ana Peternac Bučan, voditeljica Volonterskog centra Velika Gorica.

Iduća hvalevrijedna akcija mladih volontera bit će ove subote u Vukovini. Od 10 sati uređivat će se betonsko igralište. Pozivaju se svi zainteresirani da dođu i sudjeluju u akciji i pruže potporu. Današnju akciju pomogli su i stariji mještani, a KUD ”Čiče” pokrenuo ju je u suradnji s Gradom Velika Gorica i Volonterskim centrom Velika Gorica.