Home Izdvojeno FOTO I VIDEO: U Veliku Goricu stigao prvi autobus novog prijevoznika, evo...

FOTO I VIDEO: U Veliku Goricu stigao prvi autobus novog prijevoznika, evo kada kreću javne vožnje

Prijevoz kroz Veliku Goricu, okolicu i nove linije do Mičevca i Velike Mlake će biti besplatan

PODIJELITE
Foto: Katarina Drvodelić / Kronike Velike Gorice

U Velikoj Gorici danas je službeno potpisan ugovor o komunalnom linijskom prijevozu o kojem pišemo posljednjih mjeseci. Novi prijevoznik bit će tvrtka Arriva Hrvatska koja je danas u naš grad dovela jedan primjerak autobusa koji ćemo gledati idućih barem sedam godina.

Riječ je o niskopodnim autobusima koji će voziti već postojeće i nekoliko novih linija kroz grad i okolicu. Novi lokalni prijevoznik kreće s radom od 1. srpnja i bit će besplatan. Prezentacija se održala na staroj, odnosno, prvoj autobusnoj stanici u Velikoj Gorici.

“Krećemo s prezentacijom jedne nove povijesti, kvalitetnijega i boljeg lokalnog prijevoza. Ovaj ugovor težak je 20,5 milijuna eura. Od 1. srpnja će ovi prekrasni autobusi, čijii su dizajn izabrali građani biti na ulicama grada. Osim prekrasnog autobusa i lijepih simbola koji će povećati identitet naše Velike Gorice, riješili smo probleme jer ćemo novim prijevozom dobiti nove linije koje su građani dugo očekivali. Velik je ovo dan za Veliku Goricu”, objašnjava gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Dražen Divjak, direktor Arrive Hrvatska koji je danas bio potpisnik ugovora, istaknuo je kako im je ovo ozbiljan ulazak u jedan od većih gradova Hrvatske te kako nastavljaju raditi na održivosti. “Posebno nas veseli progresivno razmišljanje gradske uprave pa smo u plan već sada stavili zamjenu pet dizel autobusa s električnim autobusima. Velika Gorica će biti prva među većim gradovima koja će imati taj održivi, zeleni prijevoz. Došli smo ovdje da dugo ostanemo, širit ćemo naše poslovanje”, objašnjava Divjak i poziva lokalne ljude da se prijave za posao i pridruže njihovom timu koji djeluje na području cijele Hrvatske.

Prilikom predstavljanja novog autobusa uručena je nagrada Udruge zaposlenica Arrive “Lavice” našoj udruzi “VG Legacy” te održana promotivna vožnja gradom. Sve linije i više informacija možete pronaći OVDJE.

Kako je bilo, pogledajte u videu u nastavku!