Home Izdvojeno FOTO Evo zašto su Dianeževići dobili nagradu Floraarta

FOTO Evo zašto su Dianeževići dobili nagradu Floraarta

PODIJELITE

Velikogorička obitelj Dianežević dobitnik je ovogodišnje nagrade Međunarodne Vrtne izložbe Floraart u kategoriji kućnog vrta površine od 100 do 500 četvornih metara. Komisija Floraarta uoči odluke je pomno promatrala svaku biljku i drveće u raskošnom vrtu supružnika Snježane i Stjepana Dianežević. Pratili su izgled, raznovrsnost i zdravstveno stanje vrta. Nagrada je rezultat svakodnevne brige i njege svake biljne vrste posebno, od trajnica do rijetkih vrsta listopadnog i crnogoričnog drveća poput cedra i javora.

video_12.jpg

–  Dnevno se oko vrta brinemo tri do četiri sata. Jako je važna obrada tla koja utječe na ukupan dojam i izgled vrta. Ovih dana osobito pazimo da biljke ne dožive temperaturni šok, tako da ih pažljivo zalijevamo – kaže Stjepan Dianežević čija se obitelj svake godine natječe na Floraartu.

– Ovo je natjecanje za nas izazov zbog strogih kriterija koje imaju profesionalci u žiriju. Maksimalno se trudimo da udovoljimo njihove standarde. Ove smo godine u tome i uspjeli. Nagradu smo dobili u palači Dverce od zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Nagrada Floraarta samo je jedna u nizu nagrada za uređenu okućnicu obitelji Dianežević, poput nagrade Ministarstva turizma, Županije i Turističke zajednice.

[print_gllr id=14385]