Home FOTO VIJEST FOTO Asfaltirana Lička ulica u Petrovini, najavljena i izgradnja nogostupa

FOTO Asfaltirana Lička ulica u Petrovini, najavljena i izgradnja nogostupa

Projekt za radove na izgradnji nogostupa bi kroz godinu dana trebao biti realiziran

PODIJELITE

Radovi na komunalnoj infrastrukturi diljem grada i okolnih naselja i ovih su dana u punom jeku. Danas je gradonačelnik Krešimir Ačkar sa suradnicima obišao Ličku ulicu u Petrovini Turopoljskoj. Na inicijativu mjesnog odbora ovdje je preasfaltirana Lička ulica u dužini od 225 metara. Ukupna vrijednost radova iznosi 170 tisuća kuna.

Dio te ulice do sada uopće nije imao asfalt, stoga je dio postavljen i na dijelu gdje ga dosad uopće nije bilo. Očišćeni su kanali pored same ceste kako se voda nakon oborina ne bi zadržavala pred dvorištima naših sugrađana. Podsjećam kako ovdje nastavljamo ulaganjima nakon što smo unazad godinu dana Petrovinu Turopoljsku spojili s Gradićima – kazao je gradonačenik Ačkar.

U tijeku je i projekt za radove na izgradnji nogostupa. Gradonačelnik ističe kako nastavljaju s tendencijom podizanja kvalitete komunalne infrastrukture na širem području grada Velike Gorice.

– Orojekt izgradnje nogostupa predviđen je kroz gotovo cijelu Petrovinu. Konkretno, od početka same Petrovine iz smjera Gradića do okretišta autobusa. Kroz godinu dana trebao bi biti realiziran. Uvedena je i autobusna linija za školsku djecu PŠ u Gradićima. Sve potrebe koje će ovdašnji mjesni odbor imati i dalje ćemo osluškivati i prema njima reagirati – dodaje.

Predsjednik MO Petrovine Turopoljske zahvalio se na osluškivanju potreba mještana od strane Grada, te istaknuo kako je ovdje izuzetno bitna izgradnja nogostupa.

Lička ulica prva je ulica koja nam je bila bitna – zaista je bila u katastrofalnom stanju te smo prioritetno za nju zvali i pisali Gradu. Sljedeće nam je u planu asfaltirati Zagorsku ulicu – kazao je Nikolas Mastin, predsjednik MO Petrovine Turopoljske.