Home Kultura Dva natjecanja, odlična hrana i večernji program sutra u Kosnici

Dva natjecanja, odlična hrana i večernji program sutra u Kosnici

PODIJELITE

Kao što smo i ranije najavili, u Kosnici je za praznik rada, 1. svibnja, bio planiran veliki cjelodnevni program s mnogim zanimljivostima. Radi lošeg vremena organizatori su taj događaj prebacili na sutrašnju nedjelju, 8. svibnja.

Cjelodnevni program započinje u 8.30 sati polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod Spomenika hrvatskih branitelja nakon čega slijedi misa na otvorenom i blagoslov kapele sv. Josipa Radnika u 9 sati. Tim događanjem će se posvetiti kapela sv. Josipa Radnika.

U Kosnici se sutra organiziraju dva natjecanja – nogometno i vatrogasno. U 10 sati započinje malonogometni kup Grada Velike Gorice pod nazivom ‘Sv. Josip Radnik – Kosnica 2016’ na kojem će se natjecati oko 20 ekipa. Održat će se i prvo vatrogasno natjecanje djece u Kosnici pod nazivom ‘Kup DVD-a Kosnica’ koje će započeti u 15.30 sati. Zanimljivost je da će domaćini pripremati različite obroke koji će se prodavati po simboličnim cijenama kako bi se prikupila sredstva za novo vozilo za prijevoz mladih vatrogasaca. U sklopu priprema za natjecanja, Kosničari su uredili staro Polivalentno igralište.

Večernji program započet će u 18 sati. Organizatori cjelodnevnog programa su Mjesni odbor Kosnica uz DVD Kosnica, Udrugu umirovljenika Kosnica i KUU Turopoljska tradicija.