Home Izdvojeno Na praznik rada Kosnica dobiva zaštitnika mjesta

Na praznik rada Kosnica dobiva zaštitnika mjesta

PODIJELITE

U nedjelju, 1. svibnja diljem zemlje slavi se Praznik rada. Kosnica će na taj dan službeno dobiti svog zaštitnika. Cjelodnevni program započinje u 8.30 sati polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod Spomenika hrvatskih branitelja nakon čega slijedi misa na otvorenom i blagoslov kapele sv. Josipa Radnika u 9 sati. Tim događanjem će se posvetiti kapela sv. Josipa Radnika.

U Kosnici se na prvi maj organiziraju dva natjecanja – nogometno i vatrogasno. U 10 sati započinje malonogometni kup Grada Velike Gorice pod nazivom ‘Sv. Josip Radnik – Kosnica 2016’ na kojem će se natjecati oko 20 ekipa.

Upravo radi tog natjecanja, počeli su i radovi na uređenju nogometnog igrališta u Kosnici. Sadašnje nogometno igralište nije bilo adekvatno za nogometnu igru i druge sportske igre te su odlučli urediti Polivalentno igralište.

– Ovaj tip igrališta zadovoljavat će širok spektar sportova objedinjenih na jednom mjestu. Novi teren za sportske igre bit će veličine 42,00 x 22.00 metra. Na igralištu će biti postavljeni golovi, koševi,stupovi za odbojku i tenis, zaštitna ograda iza svakog gola te stupovi za javnu rasvjetu sa adekvatnim osvjetljenjem. – saznajemo od Filipa Margića, jednog od organizatora.

velika kosnica nogometni teren radovi

Financijska sredstva za ovaj projekt osigurao je grad Velika Gorica, završetak radova i svečano otvaranje očekuje se na praznik rada kada će prve nogometne ekipe zaigrati nogomet na novouređenom igralištu.

Na inicijativu Mjesnog odbora Kosnice, na Praznik rada održat će se i prvo vatrogasno natjecanje djece u Kosnici pod nazivom ‘Kup DVD-a Kosnica’ koje će započeti u 15.30 sati. Zanimljivost je da će domaćini pripremati različite obroke koji će se prodavati po simboličnim cijenama.

– Razlog prodaje hrane i pića je to što naši mladi vatrogasci, kojih je oko 20, nemaju vozilo kojim bi išli na natjecanja. Htjeli bismo da se upravo na ovom događanju prikupe sredstva za kupnju kombi vozila za naše mlade vatrogasce. – dodao je Margić.

Kao završetak večeri, mještane i posjetitelje zabavljati će grupa Sjaj sa zabavnim programom od 18 sati. Organizatori cjelodnevnog programa su Mjesni odbor Kosnica uz DVD Kosnica, Udrugu umirovljenika Kosnica i KUU Turopoljska tradicija.

Foto: Facebook Velika Kosnica