Home Izdvojeno Dorian Brozović ima 21 godinu, vodi pčelarski OPG i kompletnu proizvodnju radi...

Dorian Brozović ima 21 godinu, vodi pčelarski OPG i kompletnu proizvodnju radi sam

U ponudi ima brojne domaće i prirodne proizvode od meda, a sada nude i božićni paket po povoljnoj cijeni

PODIJELITE

Dorian Brozović ima 21 godinu, živi u Velikoj Gorici i hrabro se odlučio voditi pčelarski OPG. “Do sada je to vodio moj djed, imao je pčelarstvo i ja sam to preuzeo nakon što je on preminuo. Odlučio sam da to želim uzdići i izgraditi sve više.”, govori Dorian.

Osim što je pohvalno što je sa samo 21 godinom pokrenuo ovakvu priču, baš svaki korak u proizvodnji radi sam. “Sve sam radio sam, kutije, dizajn, pakiranje, proizvodnja, sakupljanje meda. Od početka do kraja je to moj stopostotni proizvod. Jedino tko mi je pomagao je moja djevojka iz Finske, bez nje to vjerojatno ne bi imalo takav uspjeh.”, priznaje.

Brojni prirodni i domaći proizvodi

Pčelinjaci OPG-a Brozović su smješteni u Gorskom kotaru, a imaju ih oko 40 s time da je ove godine bio mali pad u količini. Kako nam govori, neće stati samo na tome jer sljedeće godine namjerava aplicirati za potpore Europske unije za OPG-ove.

Među proizvodima OPG-a Brozović tu su supermed – mješavina cvjetnog praha, propolisa i meda, med s orasima od 430g, medica od 50ml, 30 postotni propolis od 10ml, balzam za usne od mješavine pčelinjeg voska, ulja od badema, ulja od kokosa i vanilija te svijeća od pčelinjeg voska i kokosovog ulja. 

Upravo sve ove proizvode možete kupiti i u božićnom paketu po povoljnoj cijeni od 222 kune. “Sjetio sam se da bi za Božić mogao napraviti nešto što bi ljudima moglo biti interesantno.”, govori Dorian. Dva ovakva paketa dijelimo i na našoj Facebook stranici ispod objave ovog teksta.

Premda je ovo bio hrabar potez, Dorian ima veliku želju pozvati sve mlade da iskušaju svoje sposobnosti da te ne oklijevaju stvoriti nešto svoje. “Pozivam sve svoje vršnjake koji se možda boje ili oklijevaju, da se pokrenu i da krenu s malim koracima jer time mogu pokrenuti nešto veliko. Nemojte sumnjati u sebe i vjerujte jer, iako nikada neće biti lako, sve se na kraju isplati jer gradiš nešto svoje.”

OPG Brozović možete zapratiti i na njihovoj Facebook stranici.