Home Izdvojeno Dodijeljene potpore za projekte tradicijske glazbe

Dodijeljene potpore za projekte tradicijske glazbe

PODIJELITE

Hrvatsko društvo skladatelja dodijelilo je potpore za projekte tradicijske glazbe na natječaju “Tradicional” Ogranku „Seljačke sloge“ Buševec za 15. međunarodni festival tradicijskih glazbala 2017. u iznosu od pet tisuća kuna, a Folklorni ansambl „Turopolje“ za 17. međunarodni festival folklora u Velikoj Gorici i Zagrebu dobio je isti iznos.Ivanje Buševec KUD 2016-7

Na Natječaj za potporu projektima tradicijske glazbe u 2017. godini prijavljeno je ukupno 75 projekata. Iako je Fond natječaja “Tradicional” za 2017. godinu iznosio 318.784,27 kn, dodijeljene su stimulacije u iznosu od 323.784,00 kn jer je iz Fonda natječaja “Tradicional” za 2016. godinu ostalo neiskorišteno 5.000 kn. Stručno povjerenstvo u sastavu dr. sc. Joško Ćaleta (predsjednik), etnomuzikolog, Jelena Vuković. muzikologinja i Damir Bačić, skladatelj, uz podršku stručne službe Hrvatskog društva skladatelja, odabralo je i izdvojilo 39 projekata koji će se novčano stimulirati.

Povjerenstvo je posebno vodilo računa o kvaliteti i vjerodostojnosti predloženog programa, dosadašnjim dosezima i značaju, promoviranju istaknutih fenomena baštinske tradicijske glazbe, transparentnosti financijskog dijela zahtjeva, te o njihovoj zemljopisnoj rasprostranjenosti. Prijedloge Stručnog povjerenstva potvrdilo je i odobrilo Predsjedništvo Hrvatskog društva skadatelja.