Home Izdvojeno Dani tehničke ispravnosti vozila: besplatno pregledajte svoje automobile

Dani tehničke ispravnosti vozila: besplatno pregledajte svoje automobile

Ova preventivno-sigurnosna akcija nadzora tehničke ispravnosti vozila provest će se u svim stanicama za tehnički pregled u Hrvatskoj.

PODIJELITE

U razdoblju od ponedjeljka, 20. do subote, 25. studenog Hrvatski autoklub i Centar za vozila Hrvatske, pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, organiziraju akciju ”Dani tehničke ispravnosti vozila 2017”. Riječ je o preventivno-sigurnosnoj akciji nadzora tehničke ispravnosti vozila koja će se provesti u svim stanicama za tehnički pregled u Hrvatskoj.

Cilj akcije je povećanje stupnja tehničke ispravnosti vozila i poticanje što većeg broja vozača da vlastito vozilo preventivno podvrgnu kontroli ispravnosti te tako otklone mogućnost događanja prometne nesreće uvjetovane tehničkom neispravnošću vozila, a kroz savjetodavnu i tehničku pomoć od strane stručnog osoblja ukazivati će se na značaj uklanjanja neispravnosti na vozilu – poručuju organizatori.Tijekom akcije vozači svoja vozila mogu dobrovoljno dovesti u bilo koju stanicu za tehnički pregled vozila gdje će se na vozilu, bilo koje marke i tipa, besplatno pregledati osnovni sklopovi bitni za sigurnost prometa na cestama.